Vertelacademie Blog

Een goudvis met mazelen…

Gastblog geschreven door Desirée van Keulen

Hoera! Ik mocht in het verpleeghuis een voorleesgroep starten voor ouderen met dementie. Als activiteitenbegeleider en verhalenverteller was ik daar erg blij om. De ruimte was ok: een ruimte waar niet zomaar andere mensen doorheen liepen.
Alleen wel aan twee kanten ramen: de straatkant waar de bus iedere 10 minuten langs kwam en ramen die uitkeken op een gang, waar allerlei mensen voorbij liepen.

Gastblog geschreven door Marja Vijn

Verhalen vertellen kent vele vormen. Ook schrijven is een verhaal vertellen. Sinds een paar jaar schrijf ik korte verhalen en uit nieuwsgierigheid volgde ik ook de basiscursus verhalen vertellen.
Als schrijver vind ik het heerlijk om woorden te geven aan dat wat ik in mijn verbeelding zie gebeuren. Een verhaal kan alle kanten op, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het vertellen van een goed verhaal draait niet alleen om het hebben van een goed verhaal. Het draait om techniek en verbinding. Door een verhaal goed te vertellen, geef je je publiek een beeld, een beleving, maar voelen ze zich ook betrokken en aangesproken. Maar een verhaal goed vertellen, hoe doe je dat nou? In dit artikel 5 verteltips voor een goed verhaal.

foto van draak door Melanie Plag vertelcursus gevorderden storytelling

Gastblog geschreven door Ronald Teeuw

Wat raakt mij in een verhaal? Om preciezer te zijn, wat raakt mij in een verhaal van Godfried Bomans? Een verhaal over een prins die een prinses redt en onderweg een draak verslaat en een heks verslaat en - eind goed al goed – zijn Petemoei niet vergeet. Boy meets girl, ideale schoonzoon.