Verhalen verbinden. Zelfs als je publiek jouw taal niet kent, kun je als verteller het verschil overbruggen zodat men je toch begrijpt. Zou je bijvoorbeeld willen vertellen in je eigen dialect, maar twijfel je of je toehoorders dat begrijpen? Of wil je verhalen vertellen aan een publiek dat de Nederlandse taal niet (helemaal) beheerst? In deze workshop leer je technieken hoe je dit kunt aanpakken.
Om mee te doen aan deze workshop moet je een basiscursus verhalen vertellen hebben afgerond. Lees meer daarover onder het kopje Voor wie?
Voor wie?
Om deel te nemen is het handig als je na een basiscursus (bij de Vertelacademie of elders) al wat vertelervaring hebt opgedaan.
Het is niet nodig een tweede verteltaal heel goed te beheersen. Ook met een paar woorden Fries, Arabisch, Spaans of een willekeurig dialect kun je al tweetalig vertellen.
Heb je al veel vertelervaring en/of volgde je elders een training voor het vertellen van verhalen? Dan kun je vrijstelling krijgen voor de basiscursus. We kijken daarbij naar de lengte van de elders gevolgde cursus en de inhoud en vergelijken die met de competenties van onze basiscursus.
Praktisch: lesgeld, locatie, tijden
Datum: zie kopje Cursusdata onderaan deze pagina. De website geeft automatisch aan of er nog plek is.
Is er nog geen datum gepland? Neem dan contact met ons op, zodat je een e-mail ontvangt zodra de datum bekend is.
Docent: Melanie Plag
Lesgeld: € 180, - (incl. 21% btw -NL).
Vragen?
Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen voordat je belt of mailt.
Aanmelden
Na inschrijving via de website, ontvang je een e-mail met een bevestiging en een factuur.
Bekijk voor je inschrijft ook onze inschrijfvoorwaarden!
Uitgebreide beschrijving
Opbouw
Eerst maak je kennis met wat meertalig vertellen is, wat het vraagt van en geeft aan verteller en publiek. Hierna leer je aan de hand van voorbeelden verschillende technieken die je oefent aan de hand van een eigen verhaal. Tenslotte bekijken we samen hoe en waar jij in jouw situatie meertalig vertellen kunt gaan inzetten.
Studiemateriaal
Op de Campus vind je extra studiemateriaal bij deze workshop.
Excursie naar festival Feuerspuren (Bremen, DE)
Feuerspuren is echt een festival voor en door de wijk, die gekenmerkt wordt door zijn diversiteit. Bewoners bereiden zich onder begeleiding voor om hun eigen verhaal te vertellen tijdens dit weekend en (semi)professionals uit binnen- en buitenland geven acte de presence.
Voorafgaand vindt op zaterdagavond Die lange Nacht des Erzählens plaats: een avondvullend programma met professionele vertellers. Op zondagavond wordt het festival afgesloten met een lichtjesoptocht en spectaculair vuurwerk vanaf de brug over de Elbe.
In de loop der jaren waren regelmatig studenten en docenten van de Vertelacademie als deelnemer te gast bij dit diverse en laagdrempelige festival. In 2025 willen we graag meer mensen kennis laten maken met dit bijzondere evenement, en organiseren we een Vertelacademie excursie! Hoe we het precies regelen, is mede afhankelijk van de deelnemers.
Heb je interesse om mee te gaan en je een dag lang onder te dompelen in verhalen in verschillende talen? Vul dan het formulier in dat we klaar hebben gezet om de voorkeuren en interesse te peilen. Het invullen is vrijblijvend; je legt nog niks vast, het is geen aanmeldformulier. Afhankelijk van de reacties gaan we het na de zomervakantie organiseren.