Sprankelend op de planken

Sprankelend op de planken, Podiumpresentatie, Vervolg basiscursus

N.B. Deze cursus stond voorheen geprogrammeerd als Podiumpresentatie voor vertellers. De inhoud is ongewijzigd!

De ene verteller fascineert direct, vanaf de eerste stap en het eerste woord op het podium. Maar een andere heeft er meer tijd en moeite voor nodig.
Wat is dat toch? Een verhaal levendig en vanaf het eerste moment boeiend over het voetlicht brengen, in een open wisselwerking met luisteraars en dan liefst ook nog zonder plankenkoorts. Grote acteurs lijken het spelenderwijs te kunnen.
Is dat ook weggelegd voor vertellers en andere sprekers? Heb je er invloed op als je op het podium staat? Hoe pak je dat aan?

Momenten die zich daarvoor lenen zijn je warming-up, je opkomst, de start van de voorstelling, applaus ontvangen en aankondigingen doen. Jouw persoonlijke presentatie daarbij staat steeds centraal, met de vraag hoe je die zo effectief mogelijk communiceert.

  • Terenia de Reus

    "Een lange dag afgesloten met genoeg aanwijzingen om verder uit te werken naar mijn eigen presentaties, groot of klein."

    Lees meer...

  • Marja den Boer

    "Onder begeleiding van een zeer ervaren docent onderzoek je non-verbale aspecten van vertellen, vanaf het begroeten van je publiek tot het in ontvangst nemen van applaus."

    Lees meer...