Rebekka van Ommen

"Ik heb genoten van de heldere opbouw en de inzichten. (...) Aanrader voor iedereen die nieuwe dieptes in Bijbelverhalen wil ontdekken en op een vertellende manier deze met anderen wil delen."

Een mooi opgebouwde workshop waarin we stap voor stap bouwen aan een eigen vertelling van het Bijbelverhaal waar we deze dag mee werken. We hebben verschillende werkvormen geleerd en geoefend waarmee we ons kunnen verdiepen in de verschillende rollen van het verhaal. Daarnaast krijgen we een handreiking voor hoe we een interpretatie van het Bijbelverhaal kunnen laten klinken. Het zoeken naar een waarheid en de eigen interpretatie van een Bijbelverhaal worden besproken waarin voor iedereen ruimte is om het op zijn of haar manier vorm te geven.

De oefeningen worden eerst vanuit spelvorm aangeboden waarna ze worden gekoppeld aan het Bijbelverhaal waarmee we werkten.
Ik heb genoten van de heldere opbouw en de inzichten. Want juist door te ontdekken, nieuwe perspectieven te zoeken en woorden te geven vanuit de verschillende rollen krijgt het verhaal nieuwe lagen en dieptes. Ik ging met een nieuwverworven rijkdom naar huis.

Zelf hebben de Bijbelverhalen een centrale rol in mijn leven en haal ik mijn inspiratie en levensfilosofie eruit. Ik geniet van de verschillende uitgangspunten, verhaallijnen, spelers en inzichten die in de Bijbel verborgen zitten. Mooi om weer nieuwe vormen, invalshoeken en inzichten te krijgen. Aanrader voor iedereen die nieuwe dieptes in Bijbelverhalen wil ontdekken en op een vertellende manier deze met anderen wil delen.

Rebekka volgde de workshop Bijbelverhalen vertellen in 2019.

Rebekka