Ineke Bams

"Ik vind het een verrijking, voor mijn toekomstige toehoorders én voor mezelf. (...) Een aanrader als je Bijbelverhalen vertelt of overweegt dat te gaan doen."

Bijbelverhalen vertellen… Soms deed ik dat al, schoorvoetend. Liever vertelde ik in onze kerk (een protestantse gemeente) een spiegelverhaal. Want stel dat ik het Bijbelverhaal niet goed vertelde…
Verder zijn er Bijbelverhalen die ik buiten de kerk zou willen vertellen omdat ze over universele thema’s gaan. Hoe pak je dat dan aan?

Daarom was ik blij met deze workshop. Bij de theorie stonden we vooral stil bij de metaforische benadering (de meer-dan-letterlijke betekenis) van de Bijbel. Door de gebruikte werkvormen konden we het gekozen verhaal goed doorleven. Daarbij voelde ik: ik mág deze verhalen vertellen. Ik vind het een verrijking, voor mijn toekomstige toehoorders én voor mezelf.

Kortom: een aanrader als je Bijbelverhalen vertelt of overweegt dat te gaan doen. Want de Bijbel herbergt een schat aan verhalen die doorverteld mogen worden!

Ineke volgde de workshop Bijbelverhalen vertellen in 2019.

Ineke Bams