Vrijstellingen

Zijn er vrijstellingen mogelijk als ik ergens anders al vertelcursussen heb gevolgd? 

Vraag: Kan ik me dan inschrijven voor de verdiepingscursus of voor een bepaalde workshop zonder eerst de basiscursus te hebben afgerond?

Vraag: Ik heb in mijn beroepsopleiding een module presentatietechniek gevolgd, kan ik me nu inschrijven voor de verdiepingscursus of voor een bepaalde workshop zonder eerst de basiscursus te hebben afgerond?

Vraag: Ik heb een theateropleiding gevolgd / ik heb veel theaterervaring, kan ik me nu inschrijven voor de verdiepingscursus of voor een bepaalde workshop zonder eerst de basiscursus te hebben afgerond?

Vraag: Ik heb vertelervaring, maar heb nooit een vertelcursus gevolgd,  kan ik mij inschrijven voor de verdiepingscursus of voor een bepaalde workshop?

Antwoord: Bij iedere cursus of workshop wordt apart vermeld wat je gevolgd moet hebben om aan de activiteit deel te kunnen nemen. In de regel geven we alleen een vrijstelling voor de basiscursus als iemand een vergelijkbare verteltraining bij een andere professionele aanbieder van vertelscholing heeft gevolg.
Bij het afgeven van deze vrijstelling wordt gekeken naar de lengte van de elders gevolgde cursus en de inhoud. Klik op de link om de competenties van de basiscursus te lezen.
Voor de verdiepingscursus wordt in principe geen vrijstelling gegeven.