Leerroute 2: Vertellen voor een groot publiek

Leerroute, Vertellen, Storytelling

Deze leerroute is bedoeld voor iedereen die extra vertelvaardigheden wil ontwikkelen om voor een groot publiek op de treden. Denk dan aan het vertellen in theaters of op andere podia, in kerken, bij evenementen en in musea.

Je ontwikkelt je eigen vertelstijl en manier van omgaan met publiek, leert hoe je een solovoorstelling in elkaar zet, maar doet ook ervaring op met het organiseren ervan (geschikte speelruimte zoeken, verzorgen van publiciteit, ticketverkoop, et cetera.) Zo heb je na het afstuderen behalve een certificaat, ook een productie die je kunt vermarkten, waarmee je je vertelpraktijk kan starten of verder vorm kunt geven.

Heb je nog vragen?
Kijk voor algemene informatie en veelgestelde vragen op de hoofdpagina over de leerroutes.

  • Solovoorstelling: Hannafloor de Roos - Vingertoppen in de Sneeuw

    'Ik ken een jongen die Nanuk heet', zo begint de muzikale vertelvoorstelling over een Inuitjongen die woont in een moderne stad op de Noordpool. Hij vindt het niet leuk op school en thuis loopt hij ook wat verloren rond.

    Lees meer...

  • Solovoorstelling: Rudolf Roos - Meester Ruud Vertelt

    Met aanstekelijk enthousiasme en een hart voor kinderen neemt Meester Ruud je mee terug naar zijn eerste jaar voor de klas. Vers van de PABO begon hij vol idealen en met grootse plannen; overtuigd van hoe het moestHilarische situaties, intense frustraties en momenten waarop de tranen in je ogen staan wisselen elkaar af tijdens het schooljaar. Na afloop is er genoeg om over na te praten, maar niet voordat je elkaar aangekeken hebt en gezegd hebt: "Wat een mooi vak is dat toch, leerkracht zijn!"

    Lees meer...

Bekijk alle afstudeerprojecten