Leerroute 2: Vertellen voor een groot publiek

Leerroute, Vertellen, Storytelling

Deze leerroute is bedoeld voor iedereen die extra vertelvaardigheden wil ontwikkelen om voor een groot publiek op de treden. Denk dan aan het vertellen in theaters of op andere podia, in kerken, bij evenementen en in musea.

Je ontwikkelt je eigen vertelstijl en manier van omgaan met publiek, leert hoe je een solovoorstelling in elkaar zet, maar doet ook ervaring op met het organiseren ervan (geschikte speelruimte zoeken, verzorgen van publiciteit, ticketverkoop, et cetera.) Zo heb je na het afstuderen behalve een certificaat, ook een productie die je kunt vermarkten, waarmee je je vertelpraktijk kan starten of verder vorm kunt geven.

Heb je nog vragen?
Kijk voor algemene informatie en veelgestelde vragen op de hoofdpagina over de leerroutes.

  • Solovoorstelling: Peterine Kooijmans - Lef

    Het is de wens van een moeder dat haar dochter haar eigen weg gaat. De wens van iedere dochter is om haar eigen weg te vinden. Die weg is niet altijd makkelijk.

    Lees meer...

  • Solovoorstelling: Brenda Alink - Door liefde verbannen

    Drie prachtige vrouwen ontdekken de liefde, maar het noodlot slaat genadeloos toe. Ze worden van hun kastelen verbannen. Hun liefde mag niet bestaan. Komt het ooit nog weer goed? Een raamvertelling over de betekenis van ware liefde rondom Karel de Grote. Middeleeuwse legendes over Eginhard & Emma, Pepijn & Bertha en Floris & Blancefloer komen tot leven.

    Lees meer...

Bekijk alle afstudeerprojecten