Leerroute 2: Vertellen voor een groot publiek

Leerroute, Vertellen, Storytelling

Deze leerroute is bedoeld voor iedereen die extra vertelvaardigheden wil ontwikkelen om voor een groot publiek op de treden. Denk dan aan het vertellen in theaters of op andere podia, in kerken, bij evenementen en in musea.

Je ontwikkelt je eigen vertelstijl en manier van omgaan met publiek, leert hoe je een solovoorstelling in elkaar zet, maar doet ook ervaring op met het organiseren ervan (geschikte speelruimte zoeken, verzorgen van publiciteit, ticketverkoop, et cetera.) Zo heb je na het afstuderen behalve een certificaat, ook een productie die je kunt vermarkten, waarmee je je vertelpraktijk kan starten of verder vorm kunt geven.

Heb je nog vragen?
Kijk voor algemene informatie en veelgestelde vragen op de hoofdpagina over de leerroutes.

  • Solovoorstelling: Frank Belt - Hoe tem ik een monster?

    Allemaal zijn we wel ergens bang voor. Sommigen voor spinnen, anderen voor grote jongens, weer anderen om in hun broek te plassen. Soms lijkt je angst wel zo groot als een monster. En wat doe je dan? Is zo'n monster wel te overwinnen?

    Lees meer...

  • Solovoorstelling: Eelco van der Kooij - Nulpunt

    Een man gaat op weg naar de Noordkaap met een herinnering uit het verleden.Zoekend, verlangend en twijfelend reist hij in een oud camperbusje door Noorwegen. Lukt het hem om de Noordkaap te bereiken? En gaat hij vinden waar hij naar op zoek is? En wat hoopt hij dan te vinden? Een verhaal over thuiskomen bij jezelf. N.B. in verband met de coronamaatregelen is de voorstelling verplaatst naar 27 maart 2022

    Lees meer...

Bekijk alle afstudeerprojecten