Petra Berkers

"De workshops en het bezig zijn met verhalen brengt me veel. Elk verhaal dat ik vertel, vertelt ook iets over mijzelf."

’t Was donker en guur buiten bij het openluchttheater, toen ik die lucifer afstak tijdens de St. Maartenviering. Tot mijn grote verbazing werd het publiek stil. Muisstil en ik had nog geen woord gezegd! Ik verving de poppenspeelster, omdat niemand anders dit wilde doen.

Wát een ervaring was dat, hoe iedereen luisterde en boven alles, hoe met zoiets simpels als een verhaal de sfeer bepaald kan worden!
Na deze intense en bijzondere ervaring besloot ik op internet eens rond te kijken of er iets te vinden was rondom vertellen. En jawel, een nieuwe parallelle wereld ging voor me open!

Ik schreef me in voor de Basiscursus bij de Vertelacademie. De verhalen hadden me zo in de greep dat ik besloot de Leerroute ‘Vertellen voor een groot publiek’ te volgen. Ik word gewoon echt blij met het neerzetten van een voorstelling, de gezichten van een luisterend publiek en de blikken in hun ogen als ik zie wanneer een boodschap is over gekomen. De workshops en het bezig zijn met verhalen brengt me veel! Elk verhaal dat ik vertel, vertelt ook iets over mijzelf. Die verbinding met verhalen zijn als een spiegel voor mij en daarmee mijn allerbeste coach!

Petra volgt de Leerroute vertellen voor een groot publiek. 

Petra Berkers