Solovoorstelling: Margot Vermeulen - Hapklare brokken

Margot Vermeulen flyer

Soms is het beter iets moois te verliezen.
Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.
(Rowwen Hèze: Heilige Antonius)

Hoe neem je afscheid? Wat doe je? Wat laat je? Wat zeg je? En daarna? Wat blijft er over?

In haar voorstelling ‘Hapklare brokken’ neemt Margot je mee om antwoord te vinden op deze vragen. Na de dood van haar oma blijven de scherpe randen van het verdriet nog lang snijden. Ze gaat op zoek naar verhalen die troosten, de pijn verzachten en inzicht geven.

Margot Vermeulen is lerares aan een Montessorischool. Daarnaast is ze vertelster in hart en nieren. Ze vertelt verhalen die de kern raken. Verhalen die via de lurven, de kladden en de maag naar het hart gaan. Want daar begint alles!

Deze voorstelling werd begeleid door Pauline Seebregts. Ze is als docente verbonden aan de Vertelacademie te Utrecht. Daarnaast is zij professioneel vertelster onder de naam Storywise. Naast voorstellingen biedt zij workshops, training en begeleiding voor organisaties, bedrijven en particulieren.

De externe mentor is Loek Boer. Rond zijn 50e begon hij met zijn verteltheater “Op verhaal komen…” Hij is regelmatig betrokken bij projecten waarbij mensen een persoonlijk verhaal vertellen, zoals asielzoekers en mantelzorgers. Hij helpt hen het verhaal op te stellen en te zó vertellen dat het verhaal een helende werking krijgt.