ProDemos, Binnenhof Den Haag

"De workshop Storytelling is voor ons – begeleiders van ProDemos – van toegevoegde waarde. Wij kunnen nu bij leerlingen, scholieren, studenten en toeristen een beleving creëren"

Iedere dag werken wij op en rond het Haagse Binnenhof. Hét centrum van acht eeuwen Nederlandse macht. Van Ridderzaal tot de Tweede Kamer en van Torentje tot aan Eerste Kamer. Een plek boordevol historische en politieke verhalen. Verhalen die verteld worden om de politieke werkelijkheid aan te laten sluiten bij het voorstellingsvermogen van onze bezoekers. De workshop Storytelling is voor ons – begeleiders van ProDemos – daarmee van toegevoegde waarde. Wij kunnen nu bij leerlingen, scholieren, studenten en toeristen een beleving creëren waarbij zij met eigen verbeeldingskracht de politieke realiteit laten aansluiten op hun persoonlijke belevingswereld.


Aan de hand van drie gebeurtenissen op het Binnenhof leerden we de vijf stappen van ieder verhaal. Deze vijf stappen hebben we omgezet in beeldende scenes, zodat we het verhaal niet woordelijk moeten kennen om het goed aan een groep over te brengen. Deze handige werkwijze is daarmee voor iedere ProDemos-begeleider een verrijking voor ‘een dagje Haagse politiek’.


Tjietse Broeders begeleider educatieve programma’s ProDemos op het Binnenhof.
Huis voor democratie en rechtstaat

Binnenhof

(Foto: Wikimedia Commons / Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)