Beeldend vertellen

Beeldend vertellen, Storytelling, workshop beeldend vertellen

Wie herinnert zich niet die ene inspirerende, leerkracht, jongerenwerker of predikant die zo mooi verhalen kon vertellen? Die ene persoon die we nooit vergeten zijn omdat hij/zij beelden kon schilderen in de hoofden van de toehoorders!
In deze kennismakingsworkshop Storytelling leren de deelnemers hoe je een ‘beeldend’ verhaal kunt vertellen.

In de workshop wordt gebruik gemaakt van speelse werkvormen. De werkwijze is gericht op het aanleren van vertelvaardigheden die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
Vragen die bij de workshop een rol spelen zijn:
• Hoe kan ik mij goed voorbereiden op het vertellen van een beeldend verhaal zonder het verhaal uit mijn hoofd te leren?
• Hoe kan ik een verhaal in beelden vastleggen, zodat ik het zonder al te veel voorbereiding bij een volgende gelegenheid opnieuw kan vertellen?
• Hoe kan ik als verteller een beleving creëren door binnen mijn vertelling ruimte te creëren zodat mijn publiek in hun hoofd ‘eigen beelden kan maken.’

Doelgroep
Deze workshop werd inmiddels gevolgd door (aankomend) leerkrachten, jongeren- en ouderenwerkers, archiefmedewerkers, bibliothecarissen, museumpedagogen stads- en natuurgidsen en medewerkers in de erfgoedsector.
Bij iedere doelgroep werken we met (andere) passende verhalen.

Praktische informatie
Duur workshop en groepsgrootte: In overleg, we bieden verschillende varianten aan.
Honorarium: Op aanvraag. Het hangt er onder andere van af of de workshop een of meerdere dagdelen duurt.
Mail of bel ons voor meer informatie of een offerte.