Vertelpodia

Theater 750x380

Wil je vertellers in actie zien of zoek je een plek om zelf 'vlieguren' te maken? In het hele land zijn er vertelpodia te vinden. Sommigen daarvan hebben ook een open podium waar plek is voor beginnende vertellers.


verhalen in het bosVerhalen in het bos
Locatie: Koetshuis Randenbroek Amersfoort.
Organisatie: Camilla Koevoets, Kees Geelhoed en Melanie Plag.
Contact via E-mail.
Het programma vind je op de Facebookpagina.

Van oktober tot en met april maandelijkse verhalenmiddag voor gemengd publiek van 7 tot 107 jaar, met live muziek tussen de verhalen.


mezrab

Cultureel Centrum Mezrab
Locatie: Amsterdam
Organisatie: Sahand Sahebdivani e.a.
Het programma vind je op de website van Mezrab

Wekelijks vertelavonden, meest in Engels, maar eens per maand in het Nederlands.

 

gember en citroenen

Gember & Citroenen: Live vertelde fictie voor volwassenen
Door: Marin Millenaar.
Iedere editie heeft een ander thema.
Locatie: Amsterdam-Noord
Meer info via Facebook.


verhalenfonteinStichting Verhalenfontein
Stichting Verhalenfontein organiseert van oktober t/m juni elke 2e vrijdag van de maand (behalve in januari) een verhalenavond in  Rotterdam. De helft van de avond bestaat uit een open podium, de andere helft wordt gevuld door een gastverteller.
Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, je kunt ook op de avond zelf bij de kassa even vragen of er nog plek is. Laatste avond van het jaar is het 'Vijf minuten verhalenfestival', dan is er de hele avond een open podium voor verhalen van een minuut of 5.


het-lopende-vuur
Vertelpodium Het Lopende Vuur - 's Hertogenbosch
Door: Mieke Aalderink, Mirjam Mare, Pauline Seebregts en Reinou Vogel
Locatie: 's-Hertogenbosch
Het programma vind je op de website

Doorgewinterde, ervaren vertellers nemen je mee in hun verhalen en zorgen daarmee voor de professionele touch in het programma. Nieuw verteltalent krijgt de kans een podium uit te proberen, jonge verhalenmakers worden uitgenodigd hun verhaal in woord of muziek te laten horen. Zo wordt een knetterend en knisperend programma met een mooie diversiteit aan verhalen ten gehore gebracht.

Als je het leuk vindt om je verhaal eens uit te proberen voor een welwillend publiek: aanmelden bij Mieke Aalderink, telefoon 06 50402386 of via E-mail.

Bruggehuisje

't Bruggehuisje - Amsterdam
"Het kleinste vrijstaande theatertje van Amsterdam" staat te pronken aan de zogenaamde Kramerbrug (naar de Amsterdamse-School stadsarchitect Piet Kramer, die toevalligerwijs een fervent amateurtoneel-beoefenaar was!)
Stichting 't Bruggehuisje organiseert hier voorstellingen voor klein en groot, met als voorwaarde dat het altijd óók voor kinderen te volgen moet zijn, gedreven door liefde voor het eenvoudige, lokaal geïnspireerde verhaal, woordkunst, theater en/of andere kunstvormen (muziek!) die verhalen uitdragen.
Meer info vind je op website of  facebookpagina.

Zimihc vertelt logo

ZIMIHC Vertelt - Utrecht
Locatie: ZIMIHC theater Wittevrouwen Utrecht
Organisatie: Esther van Ommen en Tim de Hullu
Elke 3e zaterdag van de oneven maand, agenda op de website van ZIMIHC
Iedere editie speelt er een nieuw thema, nieuwe vertellers en nieuwe verhalen omlijst door life muziek. Alle verhalen kunnen hierin een plaatsje krijgen zoals waargebeurd, fictie, bestaande verhalen en klassieke sprookjes in een nieuw jasje.
Wil je ook een keer bij ons vertellen neem dan contact op met .

Kampvuurvertellingen - Wijchen
Kampvuurvertellingen organiseert een paar keer per jaar vertelevenementen in Wijchen en omstreken. Je kunt er luisteren naar ervaren vertellers, maar af en toe is er ook ruimte voor beginnende vertellers.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina Kampvuurvertellingen.


WVD2Wereldverteldag / World Storytellingday
Ieder jaar vindt op 20 maart Wereld Verteldag (World Storytellingday) plaats. Op veel plaatsen in Nederland en Vlaanderen worden verhalen verteld rond het mondiale thema van dat jaar. Je kunt ook zelf meedoen/ een evenement organiseren. De activiteiten worden in Nederland gecoördineerd door Stichting Vertellen. Op hun site staat een pagina over Wereldverteldag waar je meer kunt lezen.

 

Voor actuele informatie over vertelvoorstellingen die te zien en te horen zijn bij jou in de buurt kun je ook kijken op de Facebookgroep Vertelevenementen of op de vertelagenda van de Stichting vertellen.

Er zijn ook podia die zich speciaal richten op waargebeurde verhalen: klik hier voor een overzicht.

Werk in uitvoering

Aan dit deel van de site wordt gewerkt.
Hierdoor wijkt de weergave soms af of werken links niet altijd.
Excuses voor het ongemak!

Werk in uitvoering