Vertelkringen Noord-Nederland

Verteller

Vertelkringen in Friesland, Groningen en Noord-Holland. Een compleet overzicht van alle vertelkringen in Nederland vind je op de website van de Stichting Vertellen.

vertellers friesland

Naam Vertelkring: Vertellers in Friesland

Plaats: per keer bij een deelnemer thuis.
Contact: Frank Belt, tel. 06-18750985
(Foto hierboven: Roelof Vries).

Bijeenkomsten: Elke twee maanden op maandagavond van 20 - 22 uur.

Manier van werken/verloop bijeenkomsten: Elke bijeenkomst kent een gastheer/vrouw, een voorzitter en iemand die de warming-up verzorgt. Deelnemers geven voorafgaand aan de bijeenkomst aan de voorzitter aan of ze een verhaal(fragment) willen inbrengen en zorgen voor richtvragen bij hun verhaal(fragment).
Na de warming-up is er ruimte voor het inbrengen van 3 tot 4 verhalen. Behalve de richtvragen zijn er nog algemene aandachtspunten. De voorzitter bewaakt tijd en gespreksverloop. De deelnemers richten zich elk op de vragen van de verteller en één van de algemene aandachtspunten. We maken gebruik van een aangepaste versie van de Handleiding Vertelkring van De Verhalenboot.

Aanmelding nieuwe leden: Het staat ieder vrij zich aan te melden. We kijken dan of er nog plaats is (maximaal 12 deelnemers). Enige ervaring met vertellen is wel gewenst.

Bijzonderheden: Onze vertelkring is gestart in juni 2012. Het is nadrukkelijk de bedoeling om elkaars vaardigheid in het vertellen te helpen vergroten.

Twoes1

Naam Vertelkring: Twoes

Plaats: Groningen
Contact: Jeanet Landman, 0592-357174,  
Els-An van Ree, 050-5255286.
Website: www.twoes.nl/

Bijeenkomsten: iedere 2e woensdagavond van de maand (12 x per jr).
Manier van werken/verloop bijeenkomsten: inloop vanaf 19:30, mededelingen, inventarisatie, opwarm oefening, vertellen + feedback, leuke gezamenlijke afsluiting rond 22:00 uur.

Aanmelding nieuwe leden: via contactpersoon, of één van de leden, of gewoon komen.

Bijzonderheden: De vertelkring Twoes ontleent zijn naam aan de plek en de dag van samenkomst. In 1998 is de kring begonnen in het Schouwburgcafé, daarmee is de plek verklaard. Iedere tweede woensdag verklaart het TWOE deel van de naam. De kring is momenteel zo groot (33 leden) dat we nooit meer zouden passen op het gezellige zoldertje van het Schouwburgcafé.

Naast de reguliere vertelkringavonden organiseren wij ook regelmatig workshops. Op de meeste Ontmoetingsdagen in Utrecht is wel iemand van Twoes aanwezig. Andere activiteiten waaraan we meedoen:

  • Wereldverteldag;
  • Tocht om de Noord;
  • De Nacht van de Nacht;
  • Week van de Geschiedenis;
  • Festival Noorderzon.

Tussen Zout en Zoet

Plaats: Wieringen (Noord-Holland)
Contactpersoon: Josje de Baat, tel. 06-55377340

'Tussen Zout en Zoet' bestaat uit 8 mensen. Iedere 3e woensdag van de maand komt de vertelkring bijeen in de Cultuurschuur in Wieringerwerf ( Loggersplein 1). Feedback op waar je je in wilt verbeteren staat voorop.

 

Vertelwerkplaats Gember en Citroenen Amsterdam

Marin Millenaar organiseert 'Vertelwerkplaats Gember en Citroenen' maandelijks, zowel in Amsterdam als in Utrecht.

Om 19:30 uur is de inloop, we starten strak om 20:00 uur en werken tot 22:00 uur. De beschikbare tijd verdelen we over het aantal aanwezigen.
Deelnemers die liever geen rechtstreekse feedback willen, gebruiken hun tijd volledig om te vertellen wat ze willen. Anderen zeggen wat hun leerpunt van het moment is, vertellen een fragment en krijgen daarna gerichte feedback.
Er is maar één echte regel: Als je komt, vertel je ook!

Aanmelden is verplicht, dat kan tot de dag zelf met een mail aan Marin Millenaar.
Deelnemers betalen €7,50 als bijdrage voor de huur van de zaal.

Werk in uitvoering

Aan dit deel van de site wordt gewerkt.
Hierdoor wijkt de weergave soms af of werken links niet altijd.
Excuses voor het ongemak!

Werk in uitvoering