Vertellen kun je leren!

Utrecht | Alden Biesen | Zwolle

Op maandag 20 mei 2019 werd voor de tweede keer een Erfgoed Vertel Event georganiseerd. Professionals uit de erfgoedwereld bogen zich in Museumpark Archeon over de vraag: "Hoe vertel je zo goed mogelijk het verhaal van jouw museum, fort, kasteel of andere erfgoedlocatie?"

Keynote-sprekers gaven hun kijk op de kwestie en in workshops werd het onderwerp verder uitgediept. Klik hier voor een pdf met het programma van de dag.

Het Erfgoed Vertel Event werd georganiseerd door Storytelling Centre, de Vertelacademie en Stichting Vertellen, en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Federation for European Storytelling.

Hieronder vind je (binnenkort) verslagen en foto's van de verschillende programma-onderdelen. Je kunt op de foto's klikken voor een grotere weergave. Fotograaf: Guerite Flury.

Het Erfgoed Vertel Event was mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de EU via de Federation for European Storytelling (FEST).

Storywalk

De deelnemers werden in Archeon ontvangen met een storywalk door het park, verzorgd door archeotolken van Archeon en een aantal externe verhalenvertellers:

stichting vertellen full colorFEST logo Storytelling Centre NIEUW   Logo NL Kastelen Stichting EVE 2019logo archeon

Logo Storytraillogo

 EU creative logo