Vertellen kun je leren!

Utrecht | Alden Biesen | Zwolle

In oktober 2017 vond voor het eerst een Erfgoed Vertel Event plaats, met lezingen en workshops over de mogelijkheden van Storytelling in de erfgoedsector.

In de erfgoedsector ontdekt men in toenemende mate de mogelijkheden van storytelling.
Om geschiedenis en (museum)collecties levend te houden kun je niet volstaan met louter doorgeven van historische informatie. Verhalen kleuren het verleden, maken het zintuigelijk, persoonlijk en invoelbaar in het heden. Storytelling is veel meer dan alleen een vorm van marketing of reclame. Het is vooral een verbale — en soms ook theatrale — vorm van presenteren die het publiek weet te boeien.

Het Erfgoed Vertel vond plaats in het Waterliniemuseum/Fort Vechten in Bunnik, aan het eind van de Maand van de Geschiedenis, op maandag 30 oktober 2017. Het was tegelijkertijd een opmaat voor de 10e editie van het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam 2017.
Het was een dag vol sterke verhalen, inspirerende lezingen en workshops over storytelling. De dag werd georganiseerd door Stadsavonturen, de VertelacademieLandschap Erfgoed Utrecht, in samenwerking met Stichting Storytelling Centre Amsterdam en Stichting Vertellen en financieel mogelijk gemaakt door Hollandse Waterlinie en Landschap Erfgoed Utrecht.

Er werden workshops en storytrails (verhalenwandelingen) aangeboden.

Download hier het verslag van Erfgoed Vertel Event 2017. (Bron: Stichting Vertellen).

Foto: Verteller Gottfrid van Eck brengt het verleden tot leven in een 'storytrail' tijdens het Erfgoed Vertel Event.