Maatregelen i.v.m. corona

Social distance lego

Het coronavirus heeft ook op de Vertelacademie grote impact. We laten onze cursussen en workshops doorgaan met inachtneming van de richtlijnen van de overheid.
In ons coronaprotocol kun je lezen wat dit betekent.

 Regels van de Rijksoverheid
· Basisregels voor iedereen
· Regels voor 'kunst- en cultuurbeoefening'
· Laat je testen, indien nodig

Voor onze activiteiten in België (op Landcommanderij Alden Biesen) volgen we uiteraard de regels van de Belgische overheid.

Verschillen per locatie
Daarnaast moeten we rekening houden met aanvullende regels die vastgesteld zijn door beheerders van de gebouwen waar we onze lessen geven. Indien nodig, stellen we je hiervan op de hoogte in de e-mail die je ontvangt een paar dagen voor aanvang van je cursus of workshop.
De meest recente versie van de coronaregels vind je altijd op deze pagina (zie versiedatum onderaan het document).

QR-code
Op onze belangrijkste cursuslocatie, Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht, is het verplicht om coronatoegangsbewijs EN legitimatiebewijs te tonen om toegang te krijgen tot het gebouw.

1,5 meter afstand
Hoewel het met een coronacheck niet strikt noodzakelijk is, vinden de lessen zoveel mogelijk met 1,5 meter afstand plaats, zodat iedereen veilig kan deelnemen. Waar nodig passen onze docenten hun werkvormen hiervoor aan.
In de foyer (tijdens de pauzes) is het niet nodig 1,5 meter afstand te houden.

Mondkapje
In de openbare delen van het gebouw - zoals gangen en trappenhuis maar ook het toilet! – is het voor iedereen verplicht om een mondkapje te dragen.

Ventilatie
De cursusruimtes worden extra geventileerd. In Theaterhuis de Berenkuil, waar de meeste van onze lessen plaatsvinden, staat daarom altijd de airco aan tijdens de les. Dit kan op den duur koud zijn, dus het is handig om een trui of vest mee te nemen!

Hygiëne
Hygiëne is belangrijker dan ooit. We vragen je daar alert op te zijn en in ieder geval regelmatig je handen te reinigen. In alle lessen zijn er ontsmettings-middelen aanwezig, voor handen, maar ook voor meubilair en workshopmateriaal.

Wijzigingen in de regels
Wanneer onverhoopt de coronamaatregelen vlak voor of tijdens een cursus door de overheid worden aangescherpt, gaat de cursus wél door, maar kan een deel van het programma eventueel online aangeboden worden.

Het streven is altijd om de lessen zo veel mogelijk 'fysiek' door te laten gaan. Door te schuiven in het programma en eventuele aanvullende (thuis)opdrachten kunnen we garanderen dat toch alle lesstof aan bod komt en dat deelnemers binnen de geplande tijd hun cursus afronden.

Versie: 23 november 2021

Klik hier om dit coronaprotocol als pdf te downloaden.

In onderstaande infographic zijn de regels samengevat. Wanneer je erop klikt krijg je een grotere versie die je kunt downloaden.

Corona Infographic Vertelacademie 2021 11