Marco Holmer ontvangt Storytelling Innovatieprijs

Marco storytelling innovatieprijs

Na ruim 25 jaar in dienst van het vertellen nam Marco afscheid van de Vertelacademie.

Marco Holmer heeft afgelopen zaterdag 10 december de eerste Storytelling Innovatieprijs in ontvangst genomen. Deze onderscheiding kreeg hij vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de vertelkunst in Nederland en Duitsland. Als verteller, docent, auteur en organisator heeft hij zich ruim 25 jaar op innovatieve wijze ingezet.

De Storytelling Innovatieprijs werd uitgereikt tijdens het afscheid van Marco bij de Vertelacademie. Collega's, studenten en vrienden waren bijeen om samen met hem te proosten op zijn inzet van de afgelopen jaren. Raymond den Boestert en Jolanda Kromhout reikten namens de Vertelacademie en het Vertelacademie Netwerk de onderscheiding aan hem uit.

In 1990 heeft Marco samen met anderen het Vertelcollectief opgericht, een samenwerkingsverband van vertellers uit het jeugd- en kerkelijk werk en het theater. Het Vertelcollectief promootte het vertellen en bood vertelcursussen aan. Op het verzoek van het Landelijk Overleg Kunstzinnige Vorming (LOKV) ontwikkelde Marco samen met het Vertelcollectief een basiscursus 'verhalen vertellen', die in grote lijnen nog steeds zo wordt aangeboden op de Vertelacademie. In 1992 organiseerde het Vertelcollectief de eerste Verteldriedaagse, die in 2016 voor de twintigste keer plaatsvond. Verder was Marco betrokken bij talrijke vertelinitiatieven in Nederland en Duitsland. Zo was hij een van de oprichters van de Stichting Vertellen.

De Storytelling Innovatieprijs biedt onderscheiding aan een persoon of organisatie die op innovatieve wijze een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de kunst van het verhalen vertellen in de Nederlandse samenleving. Onderzoeker, wetenschapper, journalist, trainer, docent, bestuurder, vertelorganisatie of verhalenverteller; iedereen met betekenis voor vernieuwing op het gebied van storytelling. De prijs is een initiatief van de Vertelacademie en het Vertelacademie Netwerk en is 10 december voor het eerst uitgereikt. De intentie is om de onderscheiding in samenwerking met andere (vertel)organisaties aan meerdere personen of organisaties toe te kennen.