IJs om de zintuigen te prikkelen

ijs

Op onze leslocatie in Theaterhuis de Berenkuil te Utrecht kunnen cursisten vanaf deze week tijdens de pauzes genieten van vers schepijs uit een speciale Vertelacademie-ijswagen.

Raymond den Boestert, docent van de Vertelacademie en belast met de dagelijkse leiding, mag zelf graag een ijsje weglikken, maar denkt dat het ook een toegevoegde waarde heeft bij de workshops:

“Wanneer je ijs eet, gebruik je al je zintuigen. Je ziet de verschillende kleuren, je voelt de textuur van het romige ijs en het knapperige wafeltje, je ervaart de tinteling van de kou en daarna het zachte wegsmelten. Je ruikt en proeft het fruit. Deze prikkeling van de zintuigen heeft positief effect op het vertellen na de pauze. We weten allemaal hoe belangrijk is om bij het vertellen al je zintuigen in te zetten! Het spreekt voor zich dat we daarom ook alleen gebruik maken van de beste, biologische ingrediënten.”

Het ijs is vanaf 1 april verkrijgbaar in de smaken aardbei, vanille, pistache en mango. Bij succes zullen we het aantal smaken uitbreiden en kijken of we dit ook in kunnen voeren op onze andere leslocaties.