De Vertelacademie gaat op verjaardagsbezoek!

Jubileumlogo Klein digitaal

De Vertelacademie viert haar tweede lustrum en bestaat hiermee 10 jaar!

Met een vliegende start begon de Vertelacademie in 2007 met het geven van cursussen en sindsdien is het aanbod flink uitgebreid. Ook het netwerk met vertellers die verbonden zijn aan de Vertelacademie is in de afgelopen tien jaar in omvang sterk gegroeid. Dit willen we dit jaar vieren samen met het netwerk en onze samenwerkingspartners.

Daarom gaat de Vertelacademie in 2017 op verjaardagsbezoek bij verschillende organisaties en vertelplekken. Uiteraard zijn we in juni op Zwolle Unlimited aanwezig met een eigen tent en onze vertellers. In het kader van het jubileum zijn er plannen gemaakt voor feestelijke festivalactiviteiten. De 21e editie van de Verteldriedaagse vindt dit jaar plaats op een andere locatie dan normaal. De jaarlijkse ontmoeting tussen vertellend Vlaanderen en Nederlands zal namelijk op het Vertelkasteel Alden Biesen in Bilzen zijn, van 20 tot 22 oktober. Dit betekent dat er meer vertellers en gastdocenten kunnen deelnemen!

Ook kunnen we alvast verklappen dat we voor dit jaar al twee nieuwe festivals op de agenda hebben kunnen zetten. Tijdens het paasweekend zullen we te vinden zijn in museumpark Orientalis en in oktober nemen we deel aan het Sprookjesfestival in Arnhem.

In december sluiten we het jaar op een bijzondere manier af met een “ijzersterke” samenwerkingspartner die ons het hele land door brengt. Welke dit is en wat we precies gaan doen, kondigen we verderop in het jaar aan. Houd hiervoor de nieuwe Facebookpagina en alle andere kanalen van de Vertelacademie in de gaten en blijf op de hoogte van het nieuws en alle aankondigingen.

We kijken er naar uit om met iedereen die zich verbonden voelt met de Vertelacademie dit jaar feest te vieren!