De Vertelacademie

Samen voetstappen

Alles over de Vertelacademie: interviews, persberichten, historie en andere wetenswaardigheden.

Lees meer...

Monopoly

Monopoly grap

 

De Vertelacademie geeft inderdaad les op twee locaties van het Nederlandse monopolyspel: de Biltstraat en Neude (in de bibliotheek). Dat we daarmee kans maken op vermelding op de nieuwe editie van het spel, is natuurlijk onzin. Maar wist je dat de straatnamen van de eerste Nederlandse editie wel gebaseerd zijn op de filialen van een bekende winkel?

Maatregelen i.v.m. corona

Social distance lego

Het coronavirus heeft ook op de Vertelacademie grote impact. We laten onze cursussen en workshops doorgaan met inachtneming van de richtlijnen van de overheid.
In ons coronaprotocol kun je lezen wat dit betekent.

De kracht van een goed verhaal

Verteller

Artikel van Raymond den Boestert over de kracht van het werken met verhalen in leersituaties.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling (O&O) 1/2019. Klik op de afbeelding om het te lezen of downloaden.

Nieuw: Zomerweek in Zeeland

Logo ZB

MIDDELBURG – De kunst om een publiek mee te nemen in de wereld van het verhaal leeft meer dan ooit. In ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg wordt vanaf maandag 30 juli t/m donderdag 2 augustus 2018 een vierdaagse basiscursus verhalen vertellen aangeboden met als thema beeldend vertellen. Hier komen de grondbeginselen van de vertelkunst aan de orde. De opzet is dat elke deelnemer aan het eind van de cursus in staat is om, in kleine kring, een verhaal te vertellen.

Vertel! - jublileumboek van 10-jarige Vertelacademie

Vertel in doos

´Verteldurf´, ´Verhalen vertellen in het onderwijs´, ´Narratief coachen´. Het zijn drie artikelen in het jubileumboek van de Vertelacademie die de sterk toegenomen belangstelling in Nederland voor storytelling weerspiegelen. Vandaag reikt Raymond den Boestert, directeur van de Vertelacademie, het eerste exemplaar uit aan Arjen Barel, organisator van het Storytelling Festival Amsterdam, tijdens de openingsconferentie van het festival in Cultureel Centrum Mezrab.

Pauline Seebregts Vertelambassadeur 2017

Vertelambassadeurs 2017

Zaterdag 28 januari j.l. was het jaarlijkse Vertel Event van de Stichting Vertellen in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Het was een middag en avond met diepgang en entertainment. Ook werd de Vertelambassadeur van het Jaar 2017 bekend gemaakt.

De Vertelacademie gaat op verjaardagsbezoek!

Jubileumlogo Klein digitaal

De Vertelacademie viert haar tweede lustrum en bestaat hiermee 10 jaar!

Marco Holmer ontvangt Storytelling Innovatieprijs

Marco storytelling innovatieprijs

Na ruim 25 jaar in dienst van het vertellen nam Marco afscheid van de Vertelacademie.