De Vertelacademie

Samen voetstappen

Alles over de Vertelacademie: interviews, persberichten, historie en andere wetenswaardigheden.

Lees meer...

Maatregelen i.v.m. corona

Social distance lego

Het corona-virus zette ook de Vertelacademie behoorlijk op zijn kop. Vanaf juni hervatten we onze cursussen en workshops, waarbij we uiteraard de richtlijnen van de overheid in acht nemen. In ons coronaprotocol kun je precies lezen welke maatregelen dit zijn. De maatregelen kunnen per leslocatie verschillen. Het protocol wordt bijgewerkt, wanneer dit nodig is. De versiedatum staat onderaan in het document, zodat je altijd kunt zien of je de laatste versie hebt.

Download en lees ons coronaprotocol hier,

of

Download onderstaande infographic.

Corona Infographic Vertelacademie

De kracht van een goed verhaal

Verteller

Artikel van Raymond den Boestert over de kracht van het werken met verhalen in leersituaties.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling (O&O) 1/2019. Klik op de afbeelding om het te lezen of downloaden.

Nieuw: Zomerweek in Zeeland

Logo ZB

MIDDELBURG – De kunst om een publiek mee te nemen in de wereld van het verhaal leeft meer dan ooit. In ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg wordt vanaf maandag 30 juli t/m donderdag 2 augustus 2018 een vierdaagse basiscursus verhalen vertellen aangeboden met als thema beeldend vertellen. Hier komen de grondbeginselen van de vertelkunst aan de orde. De opzet is dat elke deelnemer aan het eind van de cursus in staat is om, in kleine kring, een verhaal te vertellen.

Vertel! - jublileumboek van 10-jarige Vertelacademie

Vertel in doos

´Verteldurf´, ´Verhalen vertellen in het onderwijs´, ´Narratief coachen´. Het zijn drie artikelen in het jubileumboek van de Vertelacademie die de sterk toegenomen belangstelling in Nederland voor storytelling weerspiegelen. Vandaag reikt Raymond den Boestert, directeur van de Vertelacademie, het eerste exemplaar uit aan Arjen Barel, organisator van het Storytelling Festival Amsterdam, tijdens de openingsconferentie van het festival in Cultureel Centrum Mezrab.

Pauline Seebregts Vertelambassadeur 2017

Vertelambassadeurs 2017

Zaterdag 28 januari j.l. was het jaarlijkse Vertel Event van de Stichting Vertellen in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Het was een middag en avond met diepgang en entertainment. Ook werd de Vertelambassadeur van het Jaar 2017 bekend gemaakt.

De Vertelacademie gaat op verjaardagsbezoek!

Jubileumlogo Klein digitaal

De Vertelacademie viert haar tweede lustrum en bestaat hiermee 10 jaar!

Marco Holmer ontvangt Storytelling Innovatieprijs

Marco storytelling innovatieprijs

Na ruim 25 jaar in dienst van het vertellen nam Marco afscheid van de Vertelacademie.