Solovoorstelling: Giny Drent - Leven en weven

LevenEnWeven1

Wat zouden mensen zijn zonder verhalen? Maar ook: Wat zouden verhalen zijn zonder mensen? Slechts een duistere, vormloze kluwen. En dat was het ook, ooit, in het begin. Totdat de Grote Schepper licht bracht in de duisternis, de kluwen uit elkaar haalde en de verhalen liet verspreiden door de pas geschapen mens en zijn nakomelingen.


Giny Drent is een van hen. In haar voorstelling LEVEN EN WEVEN vertelt ze over dat oerbegin, waarin mensen en verhalen onlosmakelijk met elkaar verbonden werden.
Daarna vertelt ze over een jonge, oosterse tapijtwever en zijn geliefde. Ze houden zielsveel van elkaar. Helaas gooien een wrede sultan en zijn handlanger roet in het eten. Waar dictators altijd goed in zijn gebeurt ook hier: De sultan eigent zich de jonge vrouw toe en zorgt ervoor dat de tapijtwever uit haar leven verdwijnt. Hij heeft echter buiten de waard gerekend. Over de dood heen neemt de tapijtwever wraak!


De begeleidende muziek zet de toon voor het derde en laatste verhaal. Ook hier speelt liefde een grote rol. Namelijk de liefde tussen moeder en kind. Die liefde lijkt niet wederzijds op het moment dat het kind z’n ouderlijk huis verlaat. Na lange tijd te zijn weg geweest ,vindt er een hereniging plaats. Toch blijkt er iets te zijn veranderd.
Dankzij de muzikale begeleiding door Bert Kock, waarbij hij gebruik maakt van diverse instrumenten, worden de verhalen die Giny vertelt tot een hechte eenheid.


Wanneer: Zaterdag 31 maart 2012 om 15.00 uur
Waar: De Gruitpoort, Hofstraat 2, 7001 CD Doetinchem
Doelgroep: Volwassenen
Speelduur: 70 minuten
Entree: € 10,00 ( inclusief consumptie)
Reserveren mogelijk: 0314 – 34 09 43 www.gruitpoort.nl


Op 12 september 2009 begon Giny Drent aan de basis- en vervolgcursus van de Vertelacademie te Utrecht. In haar enthousiasme besloot ze op 13 februari 2010 ‘Leerroute 2’ (Vertellen aan een groot publiek) te gaan volgen.
Met de voorstelling LEVEN EN WEVEN op 31 maart 2012 in De Gruitpoort te Doetinchemzal zij de leerroute afronden.
Klik hier on de flyer van deze voorstelling te downloaden.

Werk in uitvoering

Aan dit deel van de site wordt gewerkt.
Hierdoor wijkt de weergave soms af of werken links niet altijd.
Excuses voor het ongemak!

Werk in uitvoering