Uitnodiging: workshop en presentatie

Drie vlinders still

Van april tot juni 2018 voerde Melanie Plag het project Tijd voor verhalen uit in groep 1-2 van het basisonderwijs. Dit project is haar afstudeeropdracht voor de meerjarige leerroute 'Vertellen met en voor kinderen'.

Project 'Tijd voor verhalen'

Melanie onderzocht of je door middel van vertelde verhalen de mondelinge taalvaardigheid van kleuters kunt stimuleren. Wekelijks bezocht ze drie verschillende kleutergroepen. Daar vertelde ze steeds klassikaal een kort verhaal en deed daarna met een groepje kinderen een creatieve of speelse activiteit naar aanleiding van het verhaal.

Presentatie van de resultaten

De kleuters hebben getekend, geknutseld, gespeeld en meer. Had het effect?
Dat vertelt Melanie tijdens een presentatie in samenwerking met de pabo van Hogeschool Leiden op:

Donderdag 15 november 2018

Aanvang: 14.15 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
Adres: Zernikedreef 11, Leiden (op loopafstand van station Leiden CS)

Na afloop ontvangt Melanie haar certificaat van de Vertelacademie en is er een korte borrel om dit te vieren. Het totale programma duurt tot circa 15.45 uur.

Gratis workshop

Voorafgaand aan de presentatie geeft Melanie een korte workshop 'Vertellen aan kleuters'. Deelnemers aan de workshop leren hoe ze de betrokkenheid van kleuters bij het vertellen kunnen vergroten door middel van interactie . Ze gaan daarbij praktisch aan de slag met een verhaal, zodat ze het geleerde meteen kunnen toepassen.

De workshop duurt van 12.00 tot 13.15 uur en is alleen toegankelijk voor leerroute-studenten van de Vertelacademie (leerroute 1 en 2) en voor pabo-studenten die de minor 'Jeugdliteratuur en vertellen' volgen.

Kom je ook?

Voor zowel de workshop als de presentatie is van tevoren aanmelden noodzakelijk. Dit kan eenvouding met een mailtje naar de Vertelacademie.

UPDATE:

Je kunt nu op de Campus meer lezen over het project.