Verhalen vol licht

Forum voor vertellers om vragen aan elkaar te stellen, elkaar te informeren en te discussiëren.
Gebruikersavatar
Saskia Bangma
Berichten: 63
Lid geworden op: 26 okt 2009, 21:32
Locatie: Houten
Contacteer:

Verhalen vol licht

Ongelezen bericht door Saskia Bangma »

Aftellen naar kerst met ‘Verhalen vol Licht’
Een dagelijks online-programma met vertelde verhalen

van 1 tot en met 24 december, om 17 u

Brandt er een lichtje in de donkere dagen vóór Kerstmis?
Jazeker! 12 vertellers ontsteken het licht met een warm verteld verhaal. Vanaf 1 tot en met 24 december gaat om 17u een verhaal online, op facebook/Verhalen vol Licht. Elke lange, donkere winteravond begint met een verhaal dat je meeneemt naar het land van de verbeelding.
Thema’s en sfeer passen in de tijd van het jaar: verhalen die verlichten, verwarmen, verwonderen en een glimlach op je gezicht toveren. Een moment om samen te genieten met het hele gezin.
Op de zondagen 6, 13 en 20 december is het al een beetje feest, want dan wordt er een optreden gestreamd, met telkens vier vertellers, vanuit Verhalenpodium Content, Meertsveldstraat 66, te Duffel, van 16 tot 18 uur.
https://www.facebook.com/Verhalen-vol-l ... 168039468/

Wat is vertellen?
Zolang mensen bestaan vertellen ze verhalen. Door de eeuwen heen zijn duizenden verhalen overal ter wereld ontstaan en verteld. Die verhalenschat leeft nog steeds voort, soms geschreven, maar ook meer en meer verteld.
Vertellers blazen nieuw leven in deze universele rijkdom. Een verhaal, oud of nieuw, krijgt extra glans wanneer een verteller het in zijn eigen woorden en met beeldrijke taal laat weerklinken. Want, een verteller kent z’n verhaal als z’n broekzak en kleurt het met zijn eigen fantasie; niet uit het hoofd, maar uit het hart!
In direct contact en interactie met het publiek ontstaat een magisch veld waarop het verhaal zindert.

Digitaal vertellen?
Is het dan wel mogelijk om online en zonder publiek te vertellen? Kan een verteller dóór het scherm zijn publiek toch raken?
Wel, nood breekt wet!
Door de Corona-pandemie is vertellen voor een live publiek al geruime tijd niet meer mogelijk. Toch willen deze 12 vertellers graag hun verhalen blijven delen. Daarom gaan ze nu de uitdaging aan om digitale mogelijkheden te verkennen, te onderzoeken.
Aan jullie, geëerd publiek, om ook online aan ‘hun lippen te hangen’.

Met medewerking van Chris de Backer(De Belleman), Marijke Goossens (De VertelSter), Kristine Marteleur, Lieve de Meyer (Arto Verteltheater), Tom van Mieghem (Theater Hutsepot), Madeleine Nieuwlaet, Tom van Outryve, Evi Rosiers (ZinDerDing), Annie Schelfout (RozenRood), Mia Verbeelen, Katty Wtterwulghe, Meneer Zee,
Dit initiatief wordt ondersteund de Vlaamse Overheid, met een Culturele Activiteiten Premie.
Plaats reactie