Veelgestelde vragen Leerroutes

Aanmelden voor een leerroute

Aanmeldformulier
Je kunt je voor een leerroute aanmelden met het online aanmeldformulier. Normaal gesproken krijg je binnen een week van ons een bevestiging per e-mail.

Portfolio
Daarnaast moet je jezelf aanmelden voor ons besloten Vertelforum. Via het forum houden de docenten contact met je over je vorderingen en je portfolio. N.B.: Alle communicatie over je leerroute staan op een besloten deel van het forum, dat alleen zichtbaar is voor jouzelf en docenten van de Vertelacademie.

Basiscursus en intake
De leerroutes beginnen met de Basiscursus verhalen vertellen. Wanneer je je hebt aangemeld voor een leerroute kun je je op website ook meteen aanmelden voor een basiscursus. Wij informeren de basiscursusdocent. Op de laatste cursusdag voer je een voortgangsgesprek met de basiscursusdocent. Als je aan alle competenties van de basiscursus hebt voldaan, wordt je toegelaten tot de leerroute. Pas op dat moment hoef je het inschrijfgeld voor de leerroute te betalen.

 

Terug naar de hoofdpagina over de leerroutes.

Leerroute 2: Vertellen voor een groot publiek

Deze leerroute is bedoeld voor iedereen die extra vertelvaardigheden wil ontwikkelen om voor een groot publiek op de treden. Denk dan aan het vertellen in theaters of op andere podia, in kerken, bij evenementen en in musea.

Je ontwikkelt je eigen vertelstijl en manier van omgaan met publiek, leert hoe je een solovoorstelling in elkaar zet, maar doet ook ervaring op met het organiseren ervan (geschikte speelruimte zoeken, verzorgen van publiciteit, ticketverkoop, et cetera.) Zo heb je na het afstuderen behalve een certificaat, ook een productie die je kunt vermarkten, waarmee je je vertelpraktijk kan starten of verder vorm kunt geven.

Heb je nog vragen?
Kijk voor algemene informatie en veelgestelde vragen op de hoofdpagina over de leerroutes.

Vertelacademie Netwerk

Leerroute 1: Vertellen met en voor kinderen

Deze leerroute is bedoeld voor iedereen die vertelvaardigheden wil ontwikkelen voor het werken met groepen kinderen binnen een instelling. Je kunt daarbij denken aan scholen, bibliotheken, buitenschoolse opvang, kinderziekenhuizen, buurtwerk en musea.

Je leert verhalen vertellen voor kinderen van verschillende leeftijden en hoe je repertoire en vertelwijze aanpast aan je doelgroep. Daarnaast krijg je werkvormen aangereikt om kinderen zelf te laten (na)vertellen en samen verhalen te verzinnen.

Heb je nog vragen?
Kijk voor algemene informatie en veelgestelde vragen op de hoofdpagina over de leerroutes.

Meer artikelen...