Veva Gerard

Veva Gerard

Woonplaats: Berlaar (BE)

Docent workshop Vertellers in beweging

Veva is verhalenvertelster, concertpresentatrice, voordrachtkunstenares, actrice. Ze behaalde haar diploma ‘Woordkunst’ aan het Lemmensinstituut in Leuven en studeerde daarna nog toneel aan de Kleine Academie in Brussel.

Ze staat graag op het podium met haar muzikaal vertelcollectief Zus&Zo, maar coacht minstens even graag andere podiumbeesten en houdt van samenwerken, uitwisselen, elkaar inspireren en verrijken.

‘Ik ontdekte dat vertellers - behalve entertainers en performers - ook bewaarders en bewakers van wijsheid en tradities zijn, en voelde de groeiende drang om hier aan mee te werken.’

In 2018 werd Veva Gerard genomineerd voor de titel Vertelambassadeur van het Jaar voor Nederland en Vlaanderen.

Andere (vertel)activiteiten
Veva creëerde aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Lier (B) een diepgaande opleiding in de Vertelkunst voor beginnende en gevorderde vertellers, en zorgde ervoor dat Storytelling een officiële plek heeft in het Deeltijds Kunst Onderwijs in Vlaanderen vanaf september 2018. Ze zetelde geregeld als jurylid in wedstrijden zoals De Gouden Stoel, Vertelambassadeur van het Jaar, Jonge Verteller van het Jaar. Sinds 2017 is ze ook actief in de Federation for European Storytelling (FEST) in de werkgroep rond kwaliteitsverbetering en professionalisering van de vertelkunst in Europa.