Simone van Laar

Simone is docent voor de basiscursus en van de dagworkshop 'Vertellen aan ouderen'.

Van jongs af aan genoot Simone (1993) al van verhalen. Of het nou in boeken was, op toneel of in de schuur van haar opa die graag over vroeger vertelde. Op 18-jarige leeftijd werd ze aangenomen op de toneelschool in Utrecht (Hogeschool van de Kunsten Utrecht) waar ze aan de opleiding tot docerend theatermaker begon. Daarna volgden de Pabo en een master Geestelijke Verzorging aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Tijdens de Pabo groeide de wens om eigen voorstellingen te spelen en schreef Simone de interactieve vertelvoorstelling ‘En niemand wist waarom’ voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit moderne sprookje over verdriet en troost wordt muzikaal begeleidt door Douwe Nauta. Sinds 2018 speelt zij haar voorstelling onder de naam ‘Simone vertelt’ via theaterbureau Het Verteltheater in Nederland en België. Ook zette zij in hetzelfde jaar samen met Mirthe van der Meulen Theater Stof op, waaronder zij beeldend jeugdtheater maakten en speelden.

Als freelance theatermaker/-docent werkte Simone voor diverse theatergroepen, theaterscholen en culturele instellingen. Momenteel werkt zij voor Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en Het Nationale Theater (HNT), van waaruit zij workshops geeft aan kinderen en jongeren en meewerkt aan de randprogrammering van voorstellingen. Daarnaast regisseert Simone wekelijks ouderen in een verzorgingstehuis in Utrecht waar zij enkele jaren terug een eigen theatergroep heeft opgericht. Deze theatergroep maakt voorstellingen die zij voor medebewoners, personeel en belangstellenden spelen in het huis.

Sinds 2022 werkt Simone naast haar theateractiviteiten ook twee dagen in de week als leerkracht in groep 6 op een Utrechtse school.