Annelieke Dortant

Annelieke Dorant

Annelieke Dortant is docent voor maatschappelijke vertelprojecten

Verhalen zijn spiegels voor onszelf. Als docente levensbeschouwing is Annelieke daarvan overtuigd. Met het vertellen van verhalen nodigt zij haar leerlingen uit om hun eigen leven (opnieuw) te beschouwen. Dát is voor Annelieke namelijk de magie van verhalen vertellen: dat verhalen, bekend of onbekend, gedachten en gevoelens in beweging brengen bij luisteraar én verteller.

Annelieke treedt regelmatig op als vaste verteller bij De Verhaaljutters om met name 'vergeten' verhalen nieuw leven in te blazen.

Voor De Vertelacademie is Annelieke verbonden aan De Voorkamer als docent Storytelling. Op deze interculturele ontmoetingsplek komen voor haar verschillende werelden samen: zowel haar liefde voor lesgeven, als haar jarenlange betrokkenheid bij diverse projecten met nieuwkomers. Niet alleen haar interesse in verhalen van verder weg, maar ook de wens om anderen enthousiast te maken over de magie van het verhaal. Want overal waar leven is, zijn verhalen. Overal waar verhalen zijn, zijn vertellers nodig: vertellers die zichzelf én de luisteraar in beweging brengen.