Maatregelen i.v.m. corona

Social distance lego

We laten onze cursussen en workshops doorgaan met inachtneming van de richtlijnen van de overheid.
In onderstaand coronaprotocol kun je lezen wat dit betekent. We werken deze pagina regelmatig bij wanneer de regels veranderen (zie versiedatum onderaan).

Versoepeling in Nederland

Met ingang van 25 februari 2022 zijn de Nederlandse coronaregels flink versoepeld. Voor onze belangrijkste cursuslocatie, Theaterhuis de Berenkuil in Utrecht, gaan we daardoor gelukkig terug naar de normale situatie: er worden geen QR-codes meer gecontroleerd en het is niet meer verplicht om in het gebouw een mondkapje te dragen.

Voor onze activiteiten in België (op Landcommanderij Alden Biesen) volgen we uiteraard de regels van de Belgische overheid die op dat moment gelden. Als je inschrijft voor een activiteit in België houden we je daarvan goed mogelijk op de hoogte, maar neem ook je eigen verantwoordelijkheid.

Wel: afstand houden en ventilatie
Hoewel het niet meer strikt noodzakelijk is, vinden de lessen zoveel mogelijk met 1,5 meter afstand plaats, zodat iedereen veilig kan deelnemen. Waar nodig passen onze docenten hun werkvormen hiervoor aan. De cursusruimtes worden goed geventileerd. In Theaterhuis de Berenkuil, waar de meeste van onze lessen plaatsvinden, staat daarom altijd de airco aan tijdens de les. Dit kan op den duur koud zijn, dus het is handig om een trui of vest mee te nemen!

Basisregels en hygiëne
We vragen je wel om onderstaande basisregels van de overheid te respecteren en alert te blijven op de hygiëne; reinig in ieder geval regelmatig je handen. Voorlopig blijven in de lessen ook ontsmettingsmiddelen aanwezig voor handen en meubilair, voor degenen die daar prijs op stellen.

Basisregels van de Rijksoverheid:

· Basisregels voor iedereen
· Laat je testen, indien nodig

Wijzigingen
Wanneer onverhoopt de coronamaatregelen vlak voor of tijdens een cursus door de overheid worden aangescherpt, gaat de cursus wél door, maar kan een deel van het programma eventueel online aangeboden worden.

Het streven is altijd om de lessen zo veel mogelijk 'fysiek' door te laten gaan. Door te schuiven in het programma en eventuele aanvullende (thuis)opdrachten kunnen we garanderen dat toch alle lesstof aan bod komt en dat deelnemers binnen de geplande tijd hun cursus afronden.

Algemene voorwaarden
Hoewel de situatie door de pandemie soms onzeker is, blijven onze algemene voorwaarden gewoon geldig. Wanneer je je aanmeldt voor een cursus of workshop, ga je daarmee akkoord en kunnen we geen uitzonderingen maken vanwege de pandemie. Je kunt onze voorwaarden hier nalezen.

Versie: 25 februari 2022