Over ons

Berenkuil 4

De Vertelacademie heeft als missie om zo veel mogelijk mensen in zo veel mogelijk sectoren uit de samenleving te leren hoe ze een verhaal kunnen vertellen in hun eigen woorden, aan een doelgroep of setting naar wens. In onze visie kun je lezen waarom we dat zo belangrijk vinden.

We zijn de grootste vertelschool van het land. Sinds 2007 hebben we jaarlijks een rijkgevuld aanbod van cursussen: van de basiscursus verhalen vertellen tot workshops waarin een bepaald facet van het vertellen verder wordt uitgediept. Daarnaast bieden we twee meerjarige opleidingen aan.

We geven les op verschillende locaties, verspreid over het land: in Utrecht, Zwolle en in het Vlaamse Alden Biesen, net naast Maastricht. Daarnaast zijn er jaarlijks cursussen en/of workshops op Terschelling en in Middelburg.

De Vertelacademie werkt met een docententeam van professionele kunstbeoefenaars. Dat zijn verhalenvertellers, maar ook theatermakers, stemdocenten en meer. Door de diversiteit van de docenten ontstaat een kruisbestuiving van kunstdisciplines en krijgen onze studenten alle technieken aangereikt om van hun vertellingen boeiende belevenissen te maken. 

De Vertelacademie werkt samen met partners in binnen- en buitenland bij het organiseren van activiteiten. Zo hebben studenten en alumni van de Vertelacademie inmiddels een vaste plek op verschillende vertelfestivals.

In onderstaand organogram krijg je een beeld wie er allemaal betrokken zijn bij onze organisatie. Je kunt het vergroten door erop te klikken.

Op de campus vind je meer over de historie van de Vertelacademie, zoals persberichten en publicaties in de media.

Organogram Vertelacademie 2024 02