Theater en vertellen

Theater en vertellen, Vertelkunst verrijken

Een cursus op het grensgebied van vertellen en theater. Welke uitdagingen bieden theatertechnieken om de vertelkunst te verrijken? In het eerste gedeelte van de cursus wordt een drietal theatertechnieken verkend en getraind: het ruimtegebruik, de presentie van de verteller, en het uitspelen van korte scènes. Deze technieken worden in het tweede deel van de cursus toegepast op een verhaal dat de deelnemers vooraf hebben voorbereid.

Cursusdata

Klik hieronder op de cursus van je keuze om in te schrijven.

Er zijn op dit moment geen data gepland voor deze cursus. Kom later terug of neem contact op met de Vertelacademie.

 • Gerard Jellema

  "Ik kan veel uit deze workshop meenemen naar andere verhalen. Hoe ik mijn zorgvuldig uitgedachte karakters nu als echte levende wezens op elkaar kan laten reageren."

  Lees meer...

 • Stephan de Jong

  "De dialogen in mijn verhalen winnen door deze cursus aan geloofwaardigheid en aan diepte."

  Lees meer...

 • Solovoorstelling: Paul Groos - Om Troje

  "Mijn vader is een held." Het is de verjaardag van Pyrrhus, de zoon van Achilles. Hij wordt 25, de leeftijd waarop zijn vader stierf in de oorlog om Troje. Zijn vader kent hij alleen uit heldenverhalen. Op zijn feest vraagt Pyrrhus zijn gasten om te vertellen over Achilles. Maar zeggen ze wel wat hij wil horen? Was zijn vader echt de grootste Griekse held? Door de ogen van de zoon kijkt de verteller met het publiek naar Achilles.

  Lees meer...

 • Solovoorstelling: Hannie Elstak - Gebroken licht

  De voorsteling 'Gebroken licht' gaat over verlangens, dromen en verwachtingen. Ze kleuren ons leven. Maar wat als het leven een schaduw werpt?

  Lees meer...

Bekijk alle afstudeerprojecten