Thea Leeman

'Verrassend wat we allemaal geleerd hebben om creativiteit op gang te brengen en om te onderzoeken wat je raakt als je een vertelprogramma wil maken.'

Uiteenlopende manieren om te associëren, zoeken naar beelden, elkaar bevragen, gedichtjes maken op grond van de associaties; verrassend wat we allemaal geleerd hebben om creativiteit op gang te brengen en om te onderzoeken wat je raakt als je een vertelprogramma wil maken.

Door mijn studie literatuurwetenschap heb ik ontelbaar veel verhalen geanalyseerd en er op heel veel manieren mee gewerkt. Het verbinden van verhalen voor een programma is dan weer wat minder moeilijk maar nog steeds heerlijk om te doen.

Ik heb weinig ervaring met theater en heb veel gehad aan de oefeningen met het vormgeven van de overgangen van het ene verhaal naar het andere in een vertelprogramma, ook als je met meerdere vertellers werkt.

En een ‘eye opener’ voor mij: het zo gestructureerd werken aan een vertelprogramma kan een hoop tijdwinst opleveren en tegelijkertijd diepte creëren.

Thea volgde de cursus De opbouw van een vertelprogramma.

Thea Leeman fotograaf Peter Putters 72dpi

Fotograaf: Peter Putters

Bekijk ook de leerroute:

Schrijf je hier in voor een meerjarige leerroute

Veelgestelde vraag over opleidingen

Naar alle veelgestelde vragen...
Bekijk alle afstudeerprojecten