Samenwerking met Uitgeverij Zwijsen

Lesmethode Taaljacht Zwijsen over Verhalen

Vanaf 2022 werkt de Vertelacademie samen met Educatieve Uitgeverij Zwijsen, een grote leverancier van lesmethodes voor het basisonderwijs. Aanleiding voor de samenwerking is de uitgave van een splinternieuwe lesmethode voor taalonderwijs voor groep 4 tot en met 8: Taaljacht.

In Taaljacht werken leerlingen ieder najaar vier weken lang aan het thema Verhalen. Groep 7 en 8 leren daarbij niet alleen verhalen schrijven, maar ook verhalen vertellen. De lessen voor deze twee jaargangen werden geschreven door docent Melanie Plag van de Vertelacademie. Taaljacht komt op de markt in het schooljaar 2023-2024. De delen voor groep 7 en 8 zijn beschikbaar vanaf schooljaar 2024-2025.

De Vertelacademie is nog in overleg met de uitgeverij over de mogelijkheden van nascholing/bijscholing van leerkrachten op het gebied van storytelling, gekoppeld aan Taaljacht.

In de aanleiding naar het schrijfproces schreef Melanie een blog voor Zwijsen, hoe je op een laagdrempelige manier storytelling kunt inzetten in je klas voor waargebeurde verhalen.