Tips: Voorbeelden van contracten

V vertelacademie

Rudolf Roos vroeg op het Vertelforum naar voorbeelden van goede contracten voor voorstellingen en kreeg enkele nuttige tips.

Rudolf » 27 Feb 2011 22:56

Beste collega-vertellers,Ik ben op zoek naar een contract dat goed in elkaar zit, waarin je vooraf duidelijk kunt vastleggen hoelang je voorstelling duurt (/ voorstellingen duren), welk bedrag daar tegenover staat, wat er gebeurd als je voorstelling geannuleerd wordt of als je zelf moet annuleren omdat je ziek bent e.d.

Ik heb hier nog niet veel ervaring mee en heb het ook niet morgen nodig, maar over een tijdje wel, en dan wil ik daar ook meer over weten. Zijn er mensen die daarin verder kunnen helpen?

Het zou bijvoorbeeld ook handig zijn als je een soort van standaardcontract hebt en je dat als bestand bij kunt voegen bij je reactie op dit forum.Alvast bedankt, en hopelijk brengen we elkaar op goede ideeën.

-------------

Raymond » 27 Feb 2011 23:16

Hoi Rudolf,Het artiesten Belangen Centrum (ABC) heeft voor haar leden standaardcontracten. http://www.artiestenbelangen.nl/
Klik links in het menu op Contract & Leveringsvoorwaarden. Het is wel een zeer uitgebreid contract voor de meeste opdrachten kun je waarschijnlijk volstaan met een A4 met afspraken en een annuleringsregeling.

Groet, Raymond

-------------

Hoi Rudolf en anderen,

Voor "gewone" vertelopdrachten stuur ik geen contract maar een bevestiging met een lijstje met afspraken (Duur, datum, tijdstip etc.) en een annuleringsregeling. (Zie bijlage). De opdrachtgever en ik ondertekenen deze bevestiging.

Vooral die annuleringsregeling is belangrijk. Hier gaan vertellers wel eens nat op. Als ik bemiddeld wordt door bv. een evenementenbureau willen zij meestal een contract sturen. Dan vraag ik altijd of er een annuleringsregeling in staat. In 90% van de gevallen blijkt dit niet zo te zijn en stuur ik toch zelf een bevestiging.

Hoe doen anderen dit?

Succes, groet, Raymond

-------------

Rudolf » 04 Mar 2011 18:42

Bedankt voor je suggesties, Raymond!Daar kan ik zelf wel iets van maken.