YouTube video's van dialogen gezocht

Forum voor vertellers om vragen aan elkaar te stellen, elkaar te informeren en te discussiëren.
Gebruikersavatar
Raymond
Site Admin
Berichten: 1036
Lid geworden op: 05 mei 2009, 12:58
Locatie: Utrecht
Contacteer:

YouTube video's van dialogen gezocht

Ongelezen bericht door Raymond » 13 nov 2019, 14:31

Beste Vertellers,

Ik had al jaren de wens samen met een schrijfdocent een workshop ‘dialoog’ te geven. Vanuit het idee dat verhalenvertellers ook iets over dialoog kunnen leren van een schrijfdocent en schrijvers iets van een verteldocent. Ik heb wel eens een potentiële samenwerkingspartner in het Nederlandse schrijfcircuit benaderd, maar dat bleef uiteindelijk zonder resultaat….
Toen op de Akademie der Kulturellen Bildung (Remscheid/DE), waar ik gastdocent ben, een vaste schrijfdocent kwam te werken heb ik hem meteen enthousiast gemaakt om samen een workshop te ontwikkelen rond dialogen schrijven én vertellen. Komende week is het zo ver. We gaan dan 2,5 dag aan de slag met een groep schrijvers én vertellers, de eerste dag samen, daarna delen we op en werken de schrijvers met de schrijfdocent, de vertellers met de verteldocent en tenslotte wisselen de docenten van groep!
Voor het introductieprogramma op maandag vroeg Sascha mij of er YouTube video’s van verhalenvertellers zijn met geslaagde dialogen die we de deelnemers ter inspiratie zouden kunnen laten zien. Het leek mij leuk hier een oproep te plaatsen en voorbeelden uit te wisselen! Gezien de deelnemersgroep zijn Engels- of Duitstalige fragmenten het handigst. Maar een enkel strak NL voorbeeld kan natuurlijk ook (Er is overigens ook een deelneemster uit Wallonië bij).

Dus bij deze een oproep, ken jij een video van een vertelling waarvan jij zegt: Deze dialoog in het verhaal is echt geslaagd, of interessant of....
Mocht je hier een link plaatsen van een langer verhaalfragment dan zou het fijn zijn er bij te vermelden op hoeveel minuten de bedoelde dialoog zit.

Ik ben benieuwd! Hartelijke groet, Raymond

dialoog.gif
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Gebruikersavatar
Saskia Bangma
Berichten: 65
Lid geworden op: 26 okt 2009, 21:32
Locatie: Houten
Contacteer:

Re: YouTube video's van dialogen gezocht

Ongelezen bericht door Saskia Bangma » 17 nov 2019, 15:39

Woensdag was bij ons Vertelcafé in Houten Bastiaan de Zwitser te gast met Reintje de Vos. Toen heb ik nog wel aan je gedacht. Hij gleed heel soepel van het ene karakter in de ander, door houding, door stem. Maar helaas niet op film. Eigenlijk heb je hier dus niets aan. ;-)

Egbert
Berichten: 17
Lid geworden op: 09 jan 2020, 20:51

Re: YouTube video's van dialogen gezocht

Ongelezen bericht door Egbert » 18 jan 2020, 10:08

Dag Raymond, misschien veel te laat, maar je zou eens op de volgende link kunnen klikken.
Peter Drost in Eric en het klein insectenboek. Zo nederlands als het maar kan. Misschien heeft hij wel meer fragmenten die dialogen weergeven. Ik zou hem kunnen vragen.
https://beumerendrost.nl/voorstellingen ... ZNcvM4ARgA

Vr gr
egbert

Plaats reactie