48 uur beschikbaar: lezing over o.a. archetypes in Indiase verhalen

Forum voor vertellers om vragen aan elkaar te stellen, elkaar te informeren en te discussiëren.
Gebruikersavatar
Walter Roozendaal
Berichten: 45
Lid geworden op: 14 apr 2010, 18:38
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

48 uur beschikbaar: lezing over o.a. archetypes in Indiase verhalen

Ongelezen bericht door Walter Roozendaal »

Dag allemaal,

Van de Saswitha Yoga-opleiding ontving ik de nieuwsbrief, met de aankondiging van een lezing over archetypische verhaal-elementen. Je 'koopt' het beluisteren via een bestelformulier, waarna je een rekening van € 0,00 krijgt. Het is dus gratis.

Uit de nieuwsbrief: Intussen gaan wij door met de Saswitha Actueel Extra met elk weekend een extraatje voor onze trouwe nieuwsbrieflezers. Voeding voor de geest die wij als opleiding graag bieden in deze onzekere tijden. Deze week opnieuw een opname van een lezing door Theo van Leeuwen, één van onze favoriete sprekers in de cursus Yoga en wijsbegeerte. Ook volgend seizoen zal hij weer van de partij zijn (zie onder).
De lezing blijft zoals je van ons gewend bent 48 uur gratis beschikbaar. Tip gerust ook anderen voor de nieuwsbrief, aanmelden voor de nieuwsbrief kan via deze link: https://yoga-saswitha.us17.list-manage. ... OsoSESo9mk .

Lezing drs. Theo van Leeuwen - Verhalen van de psyche
https://www.yoga-saswitha.nl/team/theo-van-leeuwen/
Deze lezing werd gehouden op 1 november 2015 in de cursus Yoga en wijsbegeerte. Het thema van seizoen 2014/2015 was Wijsheid in verhalen. Theo van Leeuwen schrijft als introductie: “De Yogapsychologie gaat uit van een laag van het onbewuste waarin universele archetypische verhalen en thema’s hun spel hebben. De Tantristische filosofie en de Jungiaanse psychologie bieden een omvattend model om die archetypische verhalen en thema’s, waar het in ons leven om “draait”, te begrijpen. De chakra’s (lett. “cirkels”) zouden kunnen worden opgevat als een cirkelvormige arena waarin de verhalen van ons mensenleven zich afspelen. Mensen zijn meestal verwikkeld in de drama’s van hun leven, maar door yoga kunnen we ons vermogen tot zelfobservatie ontwikkelen, waardoor we innerlijk vrijer worden en waardoor we steeds meer in staat zijn om een onthechte toeschouwer (sākșin) te zijn van die verhalen."


Met een hartelijke groet!

Walter
Walter Roozendaal
www.muzemuzette.com
Plaats reactie