Huis Brandaan - Orvelte

Orvelte By Antoine - Own work, gemaakt met digitalecamera Olympus X-720, CC BY-SA 3.0,

Met ingang van zomer 2020 bieden we cursussen aan in Verhalenhuis Brandaan, een rietgedekte saksische boerderij uit de 19e eeuw in het hart van Drenthe, in het natuurhistorisch esdorp Orvelte. Een klein dorp (weg van de stad) grenzend aan heidevelden en op loopafstand van het bos.

Huis Brandaan is een theater, werkplaats en academie voor Vertelkunst en Verbeelding, opgericht door verhalenverteller, theatermaker en regisseur Niels Brandaan Cotterink.

Adres: Brugstraat 2 9441 PG Orvelte

Bereikbaarheid met OV
Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf station Beilen (dichtsbijzijnde station) kan je bus 22 nemen (richting Assen) en uitstappen bij bushalte De Wiet/Orvelte. Vanaf deze bushalte is het +- 10 minuten lopen.
Let op: Bus 22 rijdt overdag 1x in het uur. In de avond 1x in de twee uur om 21.25 uur en 23.25 uur (deze laatste rit wordt uitgevoerd met een 8 persoonsbus.

Bereikbaarheid met de auto
Het Verhalenhuis is met de auto makkelijk te bereiken. Je kunt de auto parkeren op één van de twee parkeerplaatsen. Orvelte is een autovrij dorp. Vanaf de parkeerplaatsen loop je zo het dorp binnen.

Navigatie P2; kruising De Wiet, Holsdiek (2 min. loopafstand van Verhalenhuis Brandaan)
Navigatie P1; kruising Wezuperweg, Zuideresweg (6 min. loopafstand van Verhalenhuis Brandaan)