Marco Holmer

Marco Holmer

Woonplaats: Bremen (DE)

Mede-oprichter van de Vertelacademie en workshopdocent.

Marco’s dochter wilde vanzelfsprekend ‘s avonds voor het slapen gaan een verhaaltje. Zijn oudtante vertelde hem vroeger verhalen over een kabouter: Kabouter Tibbedaan. In die traditie bedacht hij vertelsels over de waan van alledag, bekeken door de bril van een kabouter. Na 4 x 365 avonden wist hij precies hoe je, met vallen en opstaan, zo’n verhaal kon improviseren. Pas veel later realiseerde hij zich, dat die jaren zijn stageperiode als verteller waren.

Nu woont Marco over de grens in Bremen en vertel over Herman: de avonturen van een Hollandse kleuter in een Duitstalig kinderdagverblijf. Al die verhalen wonen in zijn hoofd en wandelen bij gelegenheid door zijn mond naar buiten. Naast zijn voorstellingen geeft Marco verteltrainingen en regisseert vertellers.

In 2016 ontving Marco Holmer de eerste Storytelling Innovatieprijs vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de vertelkunst als verteller, docent, auteur en organisator.

Andere (vertel)activiteiten
Marco is artistiek leider van het project "Erzählwerkstatt" in Duitsland en als medewerker verbonden aan het Bremer Institut für Bilderbuch- und Erzählforschung (BIBF) aan de Universiteit Bremen.

Bezoek Marco’s website voor meer informatie: www.vertellen.nl