Waargebeurd!

Mot 750x380

De openbare bibliotheek Utrecht organiseert sinds 2019 een Waargebeurd podium in de Domstad. Ze heeft de Vertelacademie gevraagd de deelnemende vertellers te begeleiden bij het presentatierijp maken van hun verhalen.

Waargebeurd! heeft per keer een ander thema. Iedereen die een verhaal heeft dat past bij het thema mag meedoen. Ervaring met vertellen is niet nodig (maar mag wel). Per keer is er ruimte voor ten minste vier vertellers. Zij volgen voorafgaand aan de vertellingen een gratis workshop, gegeven door Raymond den Boestert.

Wanneer er weer Waargebeurd-bijeenkomsten gepland zijn, vind je die In de agenda op de homepage van deze website. De bijeenkomsten vinden steeds plaats in de Centrale Bibliotheek aan het Neude. Bij de bibliotheek kun je je aanmelden als deelnemer voor een van de bijeenkomsten. De data voor de voorbereidende workshops worden ook via de bieb bekend gemaakt. Bezoekers hebben gratis toegang.

Het op het podium vertellen van waargebeurde verhalen is wereldwijd bezig aan een opmars. Wanneer je op de tag 'waargebeurd' bij dit artikel klikt, vind je meer artikelen over deze ontwikkeling en ontdek je misschien waarom er boven dit artikel een foto van een mot staat!