Jonge verteller van het jaar 2014

jonge-verteller-en-verteller-vh-jaar-2014

Op zondag 26 januari j.l. tijdens het landelijke Vertelevent van de Stichting Vertellen werd Rudolf Roos uit Almere na een enerverende wedstrijd verkozen tot Jonge Verteller van het Jaar 2014. Hij mag deze eretitel een jaar lang dragen en samen optrekken met de Verteller van het Jaar 2014, Sahand Sahebdivani, als ambassadeur van het vertellen.

 

Persbericht inzake Jonge Verteller van het Jaar 2014: Rudolf Roos

 

Rudolf Roos maakte indruk op de jury met een verhaal dat van het begin tot het einde bleef boeien.
Enkele citaten uit het juryrapport: ‘Hij maakte voortdurend contact met het publiek, iedereen werd bij het verhaal betrokken.’ ‘Rudolf had duidelijk een band met zijn verhaal.
De jury hoefde zichzelf niet de vraag te stellen ‘waarom vertelt hij dit aan ons?’ want dat was tijdens het hele verhaal voelbaar.’ ‘Rudolf beheerst de verteltechnieken goed.’

 

Als prijs ontvangt Rudolf ten eerste de mogelijkheid om op verschillende toonaangevende vertelfestivals in Nederland te spelen, daarnaast een geldbedrag te besteden aan verteltraining of coaching en ten derde de kans om samen te werken met de Verteller van het Jaar in een vertelproductie of evenement. Foto: Rudolf Roos (links) en Sahand Sahebdivani (rechts).

 

De Stichting Vertellen reikt jaarlijks de titels Verteller van het Jaar en Jonge Verteller van het Jaar (16-30 jaar) uit. Niet alleen om getalenteerde vertellers in het zonnetje te zetten, maar vooral ook om samen met de winnaars het vertellen in Nederland breder bekend te maken en te stimuleren.

 
Meer informatie:
Rudolf Roos
Sahand Sahebdivani
Stichting vertellen


Het docententeam van de Vertelacademie feliciteert Sahand en Rudolf van harte met hun benoeming. We zijn bijzonder trots op Rudolf, die op 1 februari 2013, afstudeerde in de meerjarige Leerroute Vertellen voor een groot publiek. En zich nu, nog geen jaar later, Jonge verteller van het jaar mag noemen! Vorige jaar werd Marieke van Bolderen uit Zwolle gekozen tot Jonge verteller van het jaar. Marieke hoopt dit jaar af te studeren in dezelfde Leerroute die Rudolf volgde.