Vertelwereld

Relaxed

Alles over vertelpodia, vertelfestivals en andere vertelorganisaties. Informatie over vertelkringen vind je hier.

Lees meer...

Helden van Nu - Film, verhaal en dialoog

Helden van nu

In 2017 was Vertelacademiedocente Pauline Seebregts Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen.
en ontwikkelde ze een programma met film en dialoog, dat je nu kunt boeken voor je eigen inspiratiebijeenkomst. Lukt het jou om voorbij je eigen oordeel te kijken?

Bij haar verkiezing tot Vertelambassadeur kreeg Pauline een opdracht mee: welke verhalen moeten verteld worden in deze tijd? Samen met een groep vertellers van verschillende cultuur, geloof, achtergrond en nationaliteit ging ze op zoek naar verhalen van Moed, Angst en Vertrouwen. Zij haalden verhalen op bij terminaal zieken, daklozen, vluchtelingen, homosexuelen, moslima’s en mensen in de schuldsanering. Naar aanleiding van dit Verhalenproject maakte Petulia van Tiggelen - filmmaker, regisseur en procesbegeleider - de film 'Helden van Nu'.

Deze documentaire van 25 minuten is de ‘opener’ van een Verhalende Inspiratiebijeenkomst voor kerkelijke, maatschappelijke en culturele organisaties. Zie en ervaar hoe sterk verhalen kunnen verbinden. Lukt het om voorbij je eigen oordeel te kijken en die ander werkelijk te horen?
Het programma van 2 - 2,5 uur. bestaat uit film, live verhalen, dialoog en oefening. De bijeenkomst is bedoeld voor organisaties die op zoek zijn naar een inhoudsvolle avond met hun eigen (gemixte) achterban en die willen stilstaan bij een inclusievere wereld.

Lijkt het je wat voor jouw organisatie, groep, bijeenkomst of community!?
Neem dan contact op met Pauline Seebregts of download de flyer (pdf) door op de afbeelding hierboven te klikken.

1000 paar oren voor Grimm

Grimm

In 2012 was het 200 jaar geleden dat de gebroeders Grimm hun wereldberoemde bundel met sprookjes voor het eerst publiceerden. Nederlandse vertellers probeerden om voor het einde van het jaar aan 1000 paar oren een Grimm-sprookje te vertellen. Bekijk de video die Karin Vlietstra over hun ervaringen maakte en hoor of hun missie slaagde...

Federatie Nederlandse Vertelorganisaties

Toast Federatie Vertelorganisaties

CULEMBORG, 26 januari 2019 – De zes grootste vertelorganisaties van Nederland hebben zaterdag tijdens het Vertel Event 2019 in Culemborg de Federatie Nederlandse Vertelorganisaties opgericht. De Federatie stelt zich ten doel, de komende vijf jaar op landelijke schaal het verhalenvertellen in onderwijs, maatschappelijke organisaties, erfgoed en podiumkunsten een prominente plek te geven.

Download het persbericht of lees hieronder verder.

Erfgoed Vertel Event 2017

Erfgoed Event 2017 2 750px

In oktober 2017 vond voor het eerst een Erfgoed Vertel Event plaats, met lezingen en workshops over de mogelijkheden van Storytelling in de erfgoedsector.

In de erfgoedsector ontdekt men in toenemende mate de mogelijkheden van storytelling.
Om geschiedenis en (museum)collecties levend te houden kun je niet volstaan met louter doorgeven van historische informatie. Verhalen kleuren het verleden, maken het zintuigelijk, persoonlijk en invoelbaar in het heden. Storytelling is veel meer dan alleen een vorm van marketing of reclame. Het is vooral een verbale — en soms ook theatrale — vorm van presenteren die het publiek weet te boeien.

Vertelplein, vindplaats voor verhalen

Samen

Mei 2017

Vertellen, of met een wat modieuzere term: storytelling, is een groeiend fenomeen. In onderwijs en bedrijfsleven, maar ook in kleine theaters en het werken met ouderen, vluchtelingen en wijkgemeenschappen.

Jonge verteller van het jaar 2014

jonge-verteller-en-verteller-vh-jaar-2014

Op zondag 26 januari j.l. tijdens het landelijke Vertelevent van de Stichting Vertellen werd Rudolf Roos uit Almere na een enerverende wedstrijd verkozen tot Jonge Verteller van het Jaar 2014. Hij mag deze eretitel een jaar lang dragen en samen optrekken met de Verteller van het Jaar 2014, Sahand Sahebdivani, als ambassadeur van het vertellen.

Verslag Rondetafel 2013

Marin200x

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens de Rondetafelgesprekken. Tijdens deze bijzondere ontmoeting tussen vertellers én vertelorganisaties verzorgde Marin Millenaar de muzikale intermezzo's. Klik op de link om het verslag van Rondetafelgesprekken te downloaden. ((pdf) (171,kb) (Foto's Wil Spronk, Stichting Vertellen).