Vertelwereld

Relaxed

Alles over vertelpodia, vertelfestivals en andere vertelorganisaties. Informatie over vertelkringen vind je hier.

Lees meer...

Verhalen vertellen bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland

Logo Federatie

UTRECHT - Verhalenvertellen is de nieuwste aanwinst voor de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Op zaterdag 25 januari vindt in de Gelderlandfabriek in Culemborg de officiële bijschrijvingshandeling plaats.

Duits interview met Raymond den Boestert

Raymond den Boestert Antoniuskerk

Vertelacademiedocent Raymond den Boestert geeft al jaren vertelcursussen in Duitsland. Dit was in april 2019 aanleiding voor een interview in drie delen op het Duitse blog Erzählkosmos, over de betekenis van verhalen vertellen. Lees hier het eerste artikel.

Erfgoed Vertel Event (EVE) 2019 - verslag

EVE 2019 Keynote Bradburne Guerite FluryOp maandag 20 mei 2019 werd voor de tweede keer een Erfgoed Vertel Event georganiseerd. Professionals uit de erfgoedwereld bogen zich in Museumpark Archeon over de vraag: "Hoe vertel je zo goed mogelijk het verhaal van jouw museum, fort, kasteel of andere erfgoedlocatie?"

Helden van Nu - Film, verhaal en dialoog

Helden van nu

In 2017 was Vertelacademiedocente Pauline Seebregts Vertelambassadeur van Nederland en Vlaanderen.
en ontwikkelde ze een programma met film en dialoog, dat je nu kunt boeken voor je eigen inspiratiebijeenkomst. Lukt het jou om voorbij je eigen oordeel te kijken?

1000 paar oren voor Grimm

Grimm

In 2012 was het 200 jaar geleden dat de gebroeders Grimm hun wereldberoemde bundel met sprookjes voor het eerst publiceerden. Nederlandse vertellers probeerden om voor het einde van het jaar aan 1000 paar oren een Grimm-sprookje te vertellen. Bekijk de video die Karin Vlietstra over hun ervaringen maakte en hoor of hun missie slaagde...

Federatie Nederlandse Vertelorganisaties

Toast Federatie Vertelorganisaties

CULEMBORG, 26 januari 2019 – De zes grootste vertelorganisaties van Nederland hebben zaterdag tijdens het Vertel Event 2019 in Culemborg de Federatie Nederlandse Vertelorganisaties opgericht. De Federatie stelt zich ten doel, de komende vijf jaar op landelijke schaal het verhalenvertellen in onderwijs, maatschappelijke organisaties, erfgoed en podiumkunsten een prominente plek te geven.

Download het persbericht of lees hieronder verder.

Erfgoed Vertel Event 2017

Erfgoed Event 2017 2 750px

In oktober 2017 vond voor het eerst een Erfgoed Vertel Event plaats, met lezingen en workshops over de mogelijkheden van Storytelling in de erfgoedsector.

Vertelplein, vindplaats voor verhalen

Samen

Mei 2017

Vertellen, of met een wat modieuzere term: storytelling, is een groeiend fenomeen. In onderwijs en bedrijfsleven, maar ook in kleine theaters en het werken met ouderen, vluchtelingen en wijkgemeenschappen.