Literatuurtip: Professioneel vertellen

Professioneel vertellenIn Professioneel Vertellen geeft Vertelacademie docent Marco Holmer handreikingen voor iedereen die wil leren vertellen of die zijn vertelkunst wil perfectioneren.

Centraal staat de vraag: Hoe kan ik mijn publiek met mijn verhaal bereiken? Er wordt aandacht besteed aan de bouwstenen van een verhaal, beeldend vertellen, de werking van emotie bij een vertelling, sfeer, lichamelijke expressie, stemgebruik, verteldoelen en ruimtegebruik.

Professioneel Vertellen is een onuitputtelijke bron voor iedereen die zich op een creatieve manier wil voorbereiden op een vertelling voor publiek. Voor diegene die door middel van zelfstudie meteen in de praktijk aan de slag wil, zijn achterin het boek werkbladen opgenomen. Inclusief uitgebreide literatuurlijst! Het boek sluit bij de methode die in de cursussen wordt gebruikt.

'Dit boek is de volgende stap in de ondersteuning van ieder die zich dit wonderschone ambacht van vertellen eigen wil maken. Dankzij dit soort prijzenswaardige initiatieven worden de vertellers weer de smeerolie die onze maatschappij zo hard nodig heeft.' Kitty Peetoom, Directeur Verteltheater De Verhalenboot.

Het boek is te bestellen bij bol.com of via de locale boekhandel. ISBN: 978-90-484-1020-0 Auteur: Marco Holmer. Prijs: €16.95