Maatregelen i.v.m. corona

Social distance lego

Het coronavirus heeft ook op de Vertelacademie grote impact. We laten onze cursussen en workshops doorgaan met inachtneming van de richtlijnen van de overheid.
In ons coronaprotocol kun je lezen wat dit betekent.

Regels van de Rijksoverheid
Basisregels voor iedereen
Regels voor 'kunst- en cultuurbeoefening'
Laat je testen, indien nodig

Voor onze activiteiten in België (op Landcommanderij Alden Biesen) volgen we uiteraard de regels van de Belgische overheid.

Verschillen per locatie
Daarnaast moeten we rekening houden met aanvullende regels die vastgesteld zijn door beheerders van de gebouwen waar we onze lessen geven. Indien nodig, stellen we je hiervan op de hoogte in de e-mail die je ontvangt een paar dagen voor aanvang van je cursus of workshop.

Gepaste afstand
Per 25 september 2021 is het niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden. Toch proberen we zoveel mogelijk die afstand aan te houden en waar het mogelijk is, passen docenten hun werkvormen hierop aan.
In een enkel geval is aanpassing niet mogelijk en is het onvermijdelijk dat je dichterbij andere deelnemers komt. We raden je aan om voor die gevallen een mondkapje bij je te hebben.

Ventilatie
De cursusruimtes worden meer geventileerd dan voorheen. In Theaterhuis de Berenkuil, waar de meeste van onze lessen plaatsvinden, staat daarom altijd de airco aan tijdens de les. Dit kan op den duur koud zijn, dus het is handig om een trui of vest mee te nemen!

Hygiëne
Hygiëne is belangrijker dan ooit. We vragen je daar alert op te zijn en in ieder geval regelmatig je handen te reinigen. In alle lessen zijn er ontsmettings-middelen aanwezig, voor handen, maar ook voor meubilair en workshopmateriaal.

Wijzigingen in de regels
Wanneer onverhoopt de coronamaatregelen vlak voor of tijdens een cursus door de overheid worden aangescherpt, gaat de cursus wél door, maar kan een deel van het programma eventueel online aangeboden worden.

Het streven is altijd om de lessen zo snel mogelijk weer 'fysiek' door te laten gaan. Door te schuiven in het programma en eventuele aanvullende (thuis)opdrachten kunnen we garanderen dat toch alle lesstof aan bod komt en dat deelnemers binnen de geplande tijd hun cursus afronden.

In onderstaande infographic hebben we de regels nog eens overzichtelijk op een rij gezet. Klik op de afbeelding voor groot formaat of download.

Corona Infographic Vertelacademie 2021 09

Versie: 25 september 2021