boekenkast met ladder

In onze workshops en cursussen komen veel facetten van verhalen vertellen aan bod. Maar misschien wil je het nog eens nalezen. Of wil je je verder verdiepen in een onderwerp. Daarvoor is de Campus! Je vindt er studiemateriaal, handige links, interessante feiten: alles rondom verhalen vertellen en Vertelacademie.

De Vertelacademie biedt veel verschillende cursussen en workshops aan. Hoe maak je daarin een keuze? Welke past het beste bij jouw wensen?

Het model 'Storytelling in 8 colours' geeft ons hiervoor handvatten. De komende tijd labelen we ons lesaanbod met de pictogrammen van de domeinen uit het het competentiemodel. Zo kun je zien op welke aspecten de nadruk ligt in een workshop of cursus.

De invoering van dit model is een hele klus, waar we in 2022 mee zijn begonnen. We zullen deze pagina regelmatig updaten.

Je kunt het overzicht op A4-formaat als pdf downloaden door op de afbeelding te klikken.

Cursusoverzicht domeinen p1

Cursusoverzicht domeinen p2

 

 

Nog even geduld! De Nederlandstalige digitale versie van de toolbox zal hier te downloaden zijn na 8 oktober 2022.

De Nederlandstalige toolbox is gratis, maar je hebt wel een wachtwoord nodig om het te kunnen openen. Wanneer je het wachtwoord bij ons opvraagt, noteren we je mailadres. De zo verzamelde mailadressen gebruiken we NIET voor werving voor ons reguliere cursusaanbod. We willen je kunnen benaderen als we in de toekomst mogelijk activiteiten organiseren rond het gebruik van Storytelling in 8 colours of als er ander nieuws is over de toolbox.

Eelco poster nulpunt

Een man gaat op weg naar de Noordkaap met een herinnering uit het verleden.
Zoekend, verlangend en twijfelend reist hij in een oud camperbusje door Noorwegen. Lukt het hem om de Noordkaap te bereiken? En gaat hij vinden waar hij naar op zoek is? En wat hoopt hij dan te vinden?
Een verhaal over thuiskomen bij jezelf.

N.B. in verband met de coronamaatregelen is de voorstelling verplaatst naar 27 maart 2022

Screenshot feedbackmodel

Tijdens cursussen en intervisiebijeenkomsten geven deelnemers feedback op elkaar. Hiervoor gebruiken we het Ik-ik-jij-jij-model: een bestaand feedbackmodel dat we voor gebruik binnen de Vertelacademie hebben aangepast.

Gerard flyer samengaan

SAMENGAAN – Liefde is een zoektocht

Gradus denkt in Johanna de ware gevonden te hebben. Toch loopt het allemaal minder makkelijk dan hij had gedacht. Wat volgt is een avontuurlijke zoektocht naar het geheim van de liefde, maar vooral naar zichzelf. Een verhaal over hoe je in de liefde krachtig én kwetsbaar moet kunnen zijn.
N.B. in verband met de coronamaatregelen is de voorstelling verplaatst naar 3 juli 2022