Premières afstudeersolo's

Aankondiging Margot Eveline

In februari 2019 zullen Eveline Masetti en Margot Vermeulen hun opleiding aan de Vertelacademie afsluiten. Op respectievelijk 10 en 15 februari spelen zij de premère van de solovoorstelling waarmee ze afstuderen in de Leerroute 'Vertellen voor groot publiek'. Hieronder lees je er alles over. In ieder geval succes met de laatste loodjes, dames!

De vrouw in de spiegel

Vertelvoorstelling Zien en Gezien worden

“Alleen met het hart kun je goed zien.
Het wezenlijke is onzichtbaar voor de ogen.”

“De vrouw in de spiegel” is een meeslepende vertelvoorstelling van een lang gekoesterde droom die plotseling tot een einde komt als Eveline geconfronteerd wordt met haar visuele handicap. Alles wordt donker. Angst, schaamte, pijn en verdriet houden haar lange tijd in de greep.

De Bijbelse personages Bartimeus, Lavinia en Maria Magdalena laten Eveline zien hoe ze op een andere manier naar zichzelf kan kijken.
Hoe kijk jij naar jezelf? Wat zie je?

Eveline Masetti is pastor, coach en verteller. Ze vertelt haar persoonlijke verhaal in haar voorstelling “De vrouw in de spiegel.” In het kader van haar afstuderen aan de vertelacademie te Utrecht neemt zij u mee op reis, van het donker, door de schemering naar het licht.

Deze vertelvoorstelling is begeleid door Pauline Seebregts, verteller, mentor en docent aan de Vertelacademie. Externe begeleiding is door Eveline gevraagd aan haar inspirator en voorbeeld Kees van der Zwaard. Kees is schrijver, scenarist, theoloog en theatermaker.

Waar en wanneer

Verhalenhuis, Van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem
Kaarten €7,50 bestellen via www.verhalenhuishaarlem.nl of Tel: 06 - 24 75 76 28

Datum voorstelling: zondag 10 februari om 16.00 uur
Vanaf 15.00 uur inloop met koffie/thee
Na afloop is er gelegenheid om Eveline en elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje

meer informatie:

Eveline Masetti

www.krachtigewoorden.nl

 

Margot Vermeulen vertelt:

Hapklare brokken

“Soms is het beter iets moois te verliezen.
Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.”
(Rowwen Hèze: Heilige Antonius)

Hoe neem je afscheid? Wat doe je? Wat laat je? Wat zeg je? En daarna? Wat blijft er over?
In haar voorstelling ‘Hapklare brokken’ neemt Margot je mee om antwoord te vinden op deze vragen. Na de dood van haar oma blijven de scherpe randen van het verdriet nog lang snijden. Ze gaat op zoek naar verhalen die troosten, de pijn verzachten en inzicht geven.

Margot Vermeulen is lerares aan een Montessorischool. Daarnaast is ze vertelster in hart en nieren. Ze vertelt verhalen die de kern raken. Verhalen die via de lurven, de kladden en de maag naar het hart gaan. Want daar begint alles!

Deze voorstelling werd begeleid door Pauline Seebregts. Ze is als docente verbonden aan de Vertelacademie te Utrecht. Daarnaast is zij professioneel vertelster onder de naam Storywise. Naast voorstellingen biedt zij workshops, training en begeleiding voor organisaties, bedrijven en particulieren.

De externe mentor is Loek Boer. Rond zijn 50e begon hij met zijn verteltheater “Op verhaal komen…” Hij is regelmatig betrokken bij projecten waarbij mensen een persoonlijk verhaal vertellen, zoals asielzoekers en mantelzorgers. Hij helpt hen het verhaal op te stellen en te zó vertellen dat het verhaal een helende werking krijgt.

Wanneer: en waar?

Vrijdag 15 februari 2019.
Theater Kamak. Esrein 15, 7553CX Hengelo.
Aanvang 20.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.
Kaarten á € 10,00 via de kassa 074-2569779, of via internet:
Let op: contante betaling aan de kassa, er is geen pinautomaat!