Open podia

   

  Zelf verhalen vertellen
  Iedereen die cursussen en workshops bij de Vertelacademie volgt zal op deze manier (basale) kennis over verhalen vertellen opdoen, of zijn of haar aanwezige kennis vergroten. Daarnaast krijgen de deelnemers tijdens het vertellen van hun verhalen regelmatig feedback en tips van de docenten.

  Toch is het volgen van cursussen en workshops alleen niet genoeg om je optimaal in het vertellen te ontwikkelen. Vertellen is ook een kwestie van doen! Daarom geven we op deze pagina informatie over plekken waar je aan de slag kunt, om het geleerde in de praktijk te brengen.

   
  Verteltheater De Verhalenboot - Zwolle

  VerhalenbootDe Verhalenboot in Zwolle is een drijvend vestzaktheater zoals dat er in vroeger tijden was, met rode velours en donker, glanzend mahonie.
  Het grootste verteltheater van Nederland. Iedere derde woensdag van de maand (behalve in de zomervakantie) is er op de Verhalenboot een Open Vertelpodium; Uitprobeerpodium voor verhalenvertellers in ontwikkeling. Voor muzikanten met een verhaal en voor dichters met podiumaspiraties. Verhalen en try outs van nieuwe voorstellingen. Twitter en Facebook

  Stichting Verhalenfontein - Rotterdam

  verhalenfontein
  Stichting Verhalenfontein organiseert van oktober t/m juni elke 2e vrijdag van de maand (behalve in januari) een verhalenavond in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, 3061 EH Rotterdam. Tenzij anders vermeld bestaat de helft van de avond uit een open podium, de andere helft wordt gevuld door een gastverteller. Open podium: max. 10 minuten per persoon; wordt het veel korter dan weten we dat graag vooraf, want dan is er misschien wel plek voor nog een verteller.
  Vooraf Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wordt op prijs gesteld, (hier kun je ook vooraf een kaartje reserveren), je kunt ook op de avond zelf bij de kassa even vragen of er nog plek is. Toegang is € 7,50, avonden zijn geschikt voor 15+. Aanvang 20:00, kassa open vanaf 19:30.

  Laatste avond van het jaar (2e vrijdag van juni dus) is ons 'Vijf minuten verhalenfestival', dan is er de hele avond een open podium voor verhalen van een minuut of 5. Eén of twee keer per jaar zit de avond anders in elkaar waardoor het open podium vervalt, dat wordt in de publiciteit meegenomen.
  Twitter en Facebook. Aanmelden nieuwsbrief via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


  Nasrudin Verteltheater - Deventer

  Nasrudin Verteltheater is een klein, intiem vertelpodium met verschillende activiteiten:
  1x per maand is er een voorstelling. Vooraf aan de voorstelling is er 30 min tijd voor open podium.
  Daarnaast is er elke 4e woensdag van de maand een informeel vertelcafé met gratis toegang, voor
  iedereen die wil vertellen of luisteren.


  Vertelpodium Het Lopende Vuur - 's Hertogenbosch

  het-lopende-vuur
  Dit vertelpodium laat het publiek kennis maken met de verhalenverteller als podiumkunstenaar. Doorgewinterde, ervaren vertellers nemen je mee in hun verhalen en zorgen daarmee voor de professionele touch in het programma.
  Nieuw verteltalent krijgt de kans een podium uit te proberen, jonge verhalenmakers worden uitgenodigd hun verhaal in woord of muziek te laten horen. Zo wordt een knetterend en knisperend programma met een mooie diversiteit aan verhalen ten gehore gebracht

  Een van de gastvrouwen presenteert de avond. In de Bovenkamer van de Stadsbibliotheek 's-Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72, Toegangsprijs € 7,50 per avond. Reserveren niet noodzakelijk

  Op het Open Podium is gelegenheid om een 10 minuten verhaal te vertellen voor doorgewinterde vertellers, aanstormend talent en of als je het gewoon leuk vindt om je verhaal eens uit te proberen voor een welwillend publiek. Aanmelden bij Reinou Vogel, telefoon 06 15967122 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  


  Wereld Verteldag / World Storytellingday

  WVD2
  Ieder jaar vindt op 20 maart Wereld Verteldag (World Storytellingday) plaats.
  De Vertelacademie ondersteunt Wereld Verteldag in Nederland. Op plaatsen in Nederland en Vlaanderen worden verhalen verteld. Klik op de link en bezoek de website van Wereld Verteldag.


  Ontmoetingsdagen - Utrecht

  stichting-vertellen2
  In Nederland organiseert de Stichting Vertellen een aantal keren per jaar in ZIMIHC in Utrecht een “ontmoetingsdag”. Tijdens het ochtendprogramma bestaat de mogelijkheid om zelf een verhaal te vertellen. Iedere twee jaar organiseert de Stichting Vertellen samen met de Vertelacademie een onmoetingsdag. Klik op de link voor de verslagen van deze geslaagde dagen in 2010 en 2012! Twitter en Facebook

  In Vlaanderen worden de ontmoetingsdagen georganiseerd door van Stoel tot Stoel
  Het magazine van OPENDOEK / van Stoel tot Stoel bezocht een ontmoetingsdag en publiceerde een artikel.