Nieuws

Vertel!

  PERSBERICHT

  Vertelacademie geeft bij tienjarig bestaan opmerkelijk boek uit

  Utrecht – 2 november 2017 - ´Verteldurf´, ´Verhalen vertellen in het onderwijs´, ´Narratief coachen´. Het zijn drie artikelen in het jubileumboek van de Vertelacademie die de sterk toegenomen belangstelling in Nederland voor storytelling weerspiegelen. Gisteren reikte Raymond den Boestert, directeur van de Vertelacademie, in de Mezrab in Amsterdam het eerste exemplaar uit aan Arjen Barel, artistiek leider van het Storytelling Festival.

  In november 2007 startte vijf verhalenvertellers in Utrecht met het geven van vertelcursussen en was de Vertelacademie een feit. Nu, tien jaar later, staat de grootste vertelschool van Nederland aan de wieg van ‘Vertel!’. De bundel laat door zijn grote diversiteit aan onderwerpen zien dat het ambacht van het vertellen van verhalen het afgelopen decennium een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt.

  Alle zeventig korte, praktische artikelen zijn geschreven door docenten, studenten, alumni en samenwerkingspartners van de jubilerende Vertelacademie. Ze zijn afkomstig uit vele sectoren, waaronder musea en erfgoed, training en onderwijs, pastoraat, marketing en theater. Ieder beschrijft vanuit zijn professie hoe hij werkt met verhalen, geeft de lezer tips om zijn eigen vertelkunst te verbeteren, of biedt praktische informatie over de toepassing van verhalen.

  De twaalf docenten van de Vertelacademie geven les op drie locaties in Nederland en Vlaanderen. Ruim driehonderd studenten volgden jaarlijks een workshop of meerjarige opleiding om zich de kunst van het vertellen eigen te maken.

   

  voorkant vertel middel 700

  Bestellen
  Vertel! kost € 19,95, exclusief € 5,00 verzendkosten binnen Nederland (brievenbuspakje).  
  Bestellen kan door een e-mail met uw adresgegevens te sturen.
  Wij mailen dan een factuur voor het totaalbedrag van € 24,95 zodat je het verschuldigde bedrag kunt overmaken. 
  In principe worden de boeken een keer per week verstuurd (laat het ons weten als je het boek sneller wilt ontvangen). 
  Mail ons voor bestellingen vanuit België. 

  Vertel! kan op afspraak ook opgehaald worden op onze leslocatie in Utrecht, Biltstraat 166.
  Tegen contante betaling of per bank (€ 19,95).

  Ontvang de Vertelacademie Nieuwsbrief

  Klik hier om je in te schrijven 

  Het inschrijfformulier opent in een nieuw venster.