Personal Storytelling

  Beschrijving

  Het is van deze tijd. De behoefte om via social media (Facebook) en soms in maar 140 tekens (Twitter) te vertellen wat je bezighoudt in het leven. Maar stel nou dat je er eens even echt de tijd voor zou nemen; Welk persoonlijk verhaal zou jij dan vertellen?
  Ieder van ons draagt immers verhalen in zich mee die grappig, mooi, bijzonder, ontroerend, spannend, humorvol, diepgaand en inspirerend zijn!

  Kleine momenten, gebeurtenissen of ontmoetingen in ons leven kunnen al zo de moeite waard zijn om te vertellen en gehoord worden door de ander die je publiek is. Maar hoe doe je dat dan? Vragen die ondermeer aan bod zullen komen tijdens de workshop zijn;

  • Is iedere gebeurtenis geschikt om als eigen verhaal te vertellen voor publiek?
  • Waar moet je dan opletten? Hoe kan jouw verhaal ook betekenisvol zijn voor anderen?
  • Hoe herken je een verhaal in je eigen verhaal?
  • Hoe maak je zo'n verhaal geschikt om te vertellen voor publiek?
  • Waar moet ik dan op letten?


  Klik voor de datum en locatie bij het tabblad: Praktisch.


  Praktisch

  Datum: een zaterdag in het voorjaar 2019
  Cursusnummer: PS-2017
  Plaats: Verhalenboot, Zwolle.
  Docente: Pauline Seebregts.
  Lesgeld: € 135,- (Incl. 21% btw NL) (onder voorbehoud).

  Klik hier om informatie te ontvangen zodra de datum bekend is.

  Voor wie? Een workshop voor een ieder die zijn persoonlijke of professionele leven wil verrijken door stil te staan bij zijn of haar eigen verhaal. Ook voor (beginnende)vertellers, die hun eigen bron nader willen verkennen of verder willen aanvullen, is dit een
  geschikte workshop.

  Nb. De workshop is nadrukkelijk niet therapeutisch van aard!


  Verhalenboot ZwolleRoutebeschrijving

  In Zwolle vinden de lessen plaats in Verteltheater De Verhalenboot: Routebeschrijving.

   

  Opbouw

  In de ochtend werken we met oefeningen die beelden oproepen en onze zinnen prikkelen om zo tot verhaal te komen dat we in de middag zullen vertellen.
  We werken oa. met visualisatie, creatieve en ervaringsgerichte (vertel)oefeningen. Je hoeft dus beslist geen bestaand verhaal mee te nemen of al bedacht te hebben wat  je wil vertellen. Kom met een open geest.

  In de middag werken we toe naar een presentatie voor de groep waarin we onze (korte) verhalen vertellen aan elkaar. Hierbij zal ook aandacht voor en feedback zijn op de presentatie van het vertelde.

  Docente

  paulinePauline Seebregts is docente aan de Vertelacademie daarnaast werkt zij vanuit haar eigen bedrijf Storywise. Ze maakt en vertelt verhalen op maat voor bedrijven en organisaties. Ook maakt ze eigen voorstellingen waarmee ze optreedt in zowel binnen-als buitenland.
  In haar werk werkt ze vaak met persoonlijke verhalen vanuit de wetenschap dat in het persoonlijke het universele te vinden is en in het 'kleine' het 'grote' zichtbaar wordt.
  'Mensen leren luisteren naar hun eigen verhaal, dat is wat haar inspireert'