De kracht van metaforen

  Beschrijving

  In deze workshop wordt ingegaan op het gebruik van metaforen in verhalen.
  Hoe kun je metaforen bedenken en gebruiken bij het vertellen van verhalen? Wat is de kracht van metaforen en hoe kun je ze inzetten?

  Spelen met beelden. Beelden laten spreken. Dat doen we in sprookjes en verhalen, die vol zitten met metaforen. Een metafoor is een vorm van beeldspraak, waarbij twee of meer ongelijke betekenissen met elkaar worden verenigd in één nieuwe betekenis.

  Het zijn beelden die werelden oproepen en de poort openen naar een diepere laag van ons bewustzijn omdat ze oude wijsheden in zich dragen. 
  Bijvoorbeeld, de jongste broer staat symbool voor de onschuld, een schat opgraven staat voor zoeken naar innerlijk geluk, een veer wegblazen voor het lot, toeval.

  In deze eendaagse cursus 'de kracht van metaforen' gaan we door middel van oefeningen op zoek naar pakkende metaforen in bestaande verhalen. Metaforen die onze luisteraars kunnen raken op dat diepe niveau dat ons allen verbindt. Maar we gaan ook aan de slag om zelf metaforen te creeren. Beelden die liggen te wachten tot we ze in onze verhalen tot leven wekken en ze als een geschenk aanbieden aan iedereen die het horen wil.

   

  Praktisch

  Datum: Een zaterdag in 2018
  Docente: Mia Verbeelen
  Lesgeld (onder voorbehoud): 135,-
  Deelname: voor iedereen die een basiscursus heeft gevolgd.

  Vul het contactformulier in als je graag informatie wil ontvangen over de datum.
   
  docente


  miaDocente: Mia Verbeelen (Antwerpen -BE).

  Regelmatig geeft Mia vertelworkshops in Frankrijk en Duitsland, voor leerlingen die Nederlands als vreemde taal leren. Sinds 2006 is zij als vertelster en workshopleider werkzaam in Het Sprookjeshuis in Deurne bij Antwerpen. Als docent wil zij het verteltalent van anderen helpen ontwikkelen door hen inzicht te geven in de kracht van hun expressie in woord, gebaar en gevoel.

  Taak binnen de Vertelacademie: Docente voor Basiscursus en workshops, staflid.