Leerroutes

  Dompel je drie jaar lang onder in het vertellen en volg één van onze twee deeltijdleerroutes (1) Vertellen met en voor kinderen of (2) Vertellen voor groot publiek. In drie jaar tijd doe je, naast de cursusdagen, veel praktijkervaring op met het vertellen.

  Je krijgt persoonlijke begeleiding van docenten en kiest bij leerroute 2 een 'meester' uit het professionele veld, een verhalenverteller die jou samen met je mentor van de Vertelacademie zal begeleiden tijdens je afstudeertraject. Bij leerroute 1 krijg je via de Vertelacademie twee deskundige mentoren aangereikt die je samen begeleiden bij jouw specifieke vertelproject met en voor kinderen.

  De leerroutes worden door onze studenten ervaren als een grote verrijking. Voor hun vertelvaardigheden, voor de invulling van hun werk en ook voor hun persoonlijke ontwikkeling.

  Leerroute 1 is bedoeld voor studenten die willen vertellen met en voor kinderen. Zij leren hoe zij vertelprojecten kunnen organiseren in onderwijs of bibliotheek of andere organisaties, waarbij zij methoden krijgen aangereikt om zelf te vertellen en te zorgen dat kinderen gaan vertellen.

  Leerroute 2 is voor studenten die voor een groot publiek willen vertellen. Zij leren hoe ze grote groepen luisteraars kunnen boeien en binden door middel van verhaaltechniek, podiumgebruik en lichaamstaal. Ook leren zij wat er komt kijken bij het zelf organiseren van een voorstelling.

  Beide leerroutes worden afgesloten met een beoordelingsmoment en certificering.


  NB:
  Ben je op zoek naar losse cursussen (bijvoorbeeld een basiscursus) of workshops, klik dan in de menubalk op Lesaanbod.